NRK Meny
Normal

Innstilles som ordførerkandidat i Eidsberg

Per Inge Bjerknes (Sp) sier nei til en ny periode på fylkestinget i Østfold, men gir seg ikke i politikken.

Per Inge Bjerknes

Per Inge Bjerknes har bestemt seg for at denne perioden blir den siste for ham som fylkespolitiker.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Artikkelen er mer enn to år gammel.

Senterpartiets Per Inge Bjerknes er inne i sin tredje periode som fylkespolitiker for Østfold. Denne perioden er han fylkesvaraordfører, men nå ønsker han å bruke tiden sin på andre politiske arenaer.

– Jeg har stilt meg til disposisjon for Eidsberg Senterparti. Så får vi se hva medlemmene der ønsker å eventuelt bruke meg til. Ellers er det andre muligheter, både med fagbakgrunnen min og erfaringene fra politikken. Så jeg skal helt sikkert finne noe meningsfylt å fylle tiden min med også i tiden etter fylkespolitikken, sier Bjerknes.

– Kunne du tenkt deg å bli ordfører i Eidsberg?

– Skulle det bli sånn at de vil ha meg som ordførerkandidat stiller jeg gjerne opp for det, for jeg er glad i kommunen min og er glad i paritet mitt, og jeg mener at senterpartiverdiene trengs i Eidsberg.

Ifølge Smaalenenes Avis innstiller også valgkomiteen i Eidsberg Sp at Bjerknes blir partiets ordførerkandidat ved kommunevalget neste år. Nominasjonsmøtet holdes 16. oktober.

Gir seg på fylkestinget

Mandag morgen fortalte Bjerknes at han sier nei til en ny periode på fylkestinget i Østfold.

– Dette har vært og er spennende og meningsfylt, men likevel har jeg meddelt nominasjonskomiteen i Østfold Senterparti at jeg sier nei til en ny periode i fylkestinget, melder Per Inge Bjerknes selv på sin Facebook-side.

Den profilerte politikeren har blant annet vært leder av samferdselskomiteen i fire år, og denne perioden er han fylkesvaraordfører.

– Det føles riktig for meg å søke nye utfordringer nå, og jeg mener fornyelse vil være bra både for Østfold og partiet. Det har vært meningsfylt og spennende å jobbe med dette. Men samtidig er det viktig å slippe frem nye mennesker. Det føles som er riktig tidspunkt å gjøre det nå, sier han til NRK.

Fortsetter som fylkesleder

Bjerknes forteller at det er en helhetsvurdering som gjør at han ikke ønsker en ny periode på fylkestinget.

35-åringen kommer til å fortsette i rollen som fylkesleder i Østfold Senterparti.

Politikeren skriver at han vil kjempe videre for blant annet vei og bane, matproduksjon og nærheten til tjenester, politi, beredskap og beslutningstakere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen mistenkte etter Kambo-skyting

    Politiet har funnet spor av så langt 17 avfyrte skudd på Kambo, etter skytingen natt til onsdag. En privat klinikk og et bolighus med tre sovende personer ble truffet av kulene, som har blitt fyrt gjennom et busskur. De tekniske undersøkelsene på stedet ble ferdige i går, sier krimsjef Henning Dalbye i Moss.

    Skyting mot et hus i Moss
    Foto: Odd Skjerdal / NRK