NRK Meny
Normal

Innstilles som ordførerkandidat i Eidsberg

Per Inge Bjerknes (Sp) sier nei til en ny periode på fylkestinget i Østfold, men gir seg ikke i politikken.

Per Inge Bjerknes

Per Inge Bjerknes har bestemt seg for at denne perioden blir den siste for ham som fylkespolitiker.

Foto: Siv Sandvik / NRK

Senterpartiets Per Inge Bjerknes er inne i sin tredje periode som fylkespolitiker for Østfold. Denne perioden er han fylkesvaraordfører, men nå ønsker han å bruke tiden sin på andre politiske arenaer.

– Jeg har stilt meg til disposisjon for Eidsberg Senterparti. Så får vi se hva medlemmene der ønsker å eventuelt bruke meg til. Ellers er det andre muligheter, både med fagbakgrunnen min og erfaringene fra politikken. Så jeg skal helt sikkert finne noe meningsfylt å fylle tiden min med også i tiden etter fylkespolitikken, sier Bjerknes.

– Kunne du tenkt deg å bli ordfører i Eidsberg?

– Skulle det bli sånn at de vil ha meg som ordførerkandidat stiller jeg gjerne opp for det, for jeg er glad i kommunen min og er glad i paritet mitt, og jeg mener at senterpartiverdiene trengs i Eidsberg.

Ifølge Smaalenenes Avis innstiller også valgkomiteen i Eidsberg Sp at Bjerknes blir partiets ordførerkandidat ved kommunevalget neste år. Nominasjonsmøtet holdes 16. oktober.

Gir seg på fylkestinget

Mandag morgen fortalte Bjerknes at han sier nei til en ny periode på fylkestinget i Østfold.

– Dette har vært og er spennende og meningsfylt, men likevel har jeg meddelt nominasjonskomiteen i Østfold Senterparti at jeg sier nei til en ny periode i fylkestinget, melder Per Inge Bjerknes selv på sin Facebook-side.

Den profilerte politikeren har blant annet vært leder av samferdselskomiteen i fire år, og denne perioden er han fylkesvaraordfører.

– Det føles riktig for meg å søke nye utfordringer nå, og jeg mener fornyelse vil være bra både for Østfold og partiet. Det har vært meningsfylt og spennende å jobbe med dette. Men samtidig er det viktig å slippe frem nye mennesker. Det føles som er riktig tidspunkt å gjøre det nå, sier han til NRK.

Fortsetter som fylkesleder

Bjerknes forteller at det er en helhetsvurdering som gjør at han ikke ønsker en ny periode på fylkestinget.

35-åringen kommer til å fortsette i rollen som fylkesleder i Østfold Senterparti.

Politikeren skriver at han vil kjempe videre for blant annet vei og bane, matproduksjon og nærheten til tjenester, politi, beredskap og beslutningstakere.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.