NRK Meny
Normal

Bekymret for situasjonen i Brussel

Milan Bensa fra Sarpsborg studerer i Brussel og har bodd i byen i fem år. Han forteller at han er bekymret over den uavklarte situasjonen og kommer til å holde seg inne i dag.

Milan Bensa

Milan Bensa studerer i Brussel. Nå er han spent på omfanget av det som har skjedd.

Foto: Privat

– Det er forferdelig trist. Det er jo ikke så lenge siden det var fullstendig stengt her, og nå skjer det samme igjen. Man blir jo litt bekymret, sier han.

Bensa studerer grafisk illustrasjon i Brussel og bor i bydelen Saint-Gilles, sør i byen. Det er omtrent 20 minutter unna Maabeek T-banestasjon, hvor det eksploderte.

Holder kontakt med vennene

Han har ikke fått noen beskjeder fra norske myndigheter om forholdsregler, men skolen som han studerer ved, holder stengt i dag. Bensa holder kontakten med vennene i Brussel.

– Jeg holder linja med dem som bor i utsatte områder. Det er mye bekymring. Blant annet over hva som kommer til å skje, hva som har skjedd og omfanget av det som har skjedd. Og om det er noen jeg kjenner som er involvert. Man vet jo ikke så mye, sier han.

Studenten fikk beskjed om det som hadde skjedd på melding.

– Jeg fikk meldinger av venner og familie i Norge som var bekymret for meg. Jeg måtte bare berolige dem, sier han.

Les også:

Bare én uke siden sist

– Det er jo andre gangen på én uke at jeg må sende beroligende meldinger. Sist var jo skuddvekslinga i bydelen Forest, som ikke er så langt fra der jeg bor. Jeg håper dette ikke her blir en vanesak, sier han.

Bensa tror han kommer til å være forsiktig når han skal ferdes ute de neste dagene.

– Det vil jo ligge i bakhodet, men man kan jo ikke la det styre helt. Jeg trenger heldigvis ikke bruke t-banen, jeg pleier å gå, sier han.

Blir værende i Brussel

Studenten har ingen planer om å avslutte studiene sine på grunn av det som skjer.

– Det er flotte studier, ingen ting å utsette på det. Det er bare å kjøre på. Men man lengter jo litt hjem til Norge akkurat nå, det hadde vært kjekt å heller stå på ski, sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FFK med heftig snuoperasjon

    Stabæk II ledet 1-0 over FFK til pause, men Fredrikstad-laget reddet seg inn med to seine skåringer av Tim Nilsen og Kjell Rune Sellin.

  • Tromsø snudde kampen

    Etter å ha ligget under to ganger mot Sarpsborg 08 på Sarpsborg stadion, tok Tromsø ledelsen helt mot slutten av kampen. Tromsø vant 3-2. Robert Taylor scoret gjestenes tredje mål.