NRK Meny
Normal

Bastø Fosen positive til bomring

Bompenger vil i praksis gjøre det dyrere med fergetur.

Bastø Fosen, Moss-Horten

Til tross for at bompenger i praksis vil gjøre det dyrere for mange å reise med ferga mellom Moss og Horten er fergeselskapet positive til bomring.

Foto: Rainer Prang / NRK

Fergeselskapet Bastø Fosen er positive til en bomring rundt Moss.

Dette til tross for at bompenger i praksis vil gjøre det dyrere for mange å reise med ferga mellom Moss og Horten.

Direktør i Bastø Fosen, Olav Brein, sier selskapet støtter bomring så lenge pengene brukes til å lage et bedre veisystem i Moss.

Les også:

Politisk flertall for bomring

Det er politisk flertall for å innføre bompengering rundt Moss. Det viser en ringerunde NRK har gjort.

Frp derimot står steilt i mot, og mener bomring er en usosial avgift, og han mener det vil bli mindre interessant for industri og handelsnæring å etablere seg i Moss, hvis det blir en bomring.

Næringen selv mener miljøhensynet må gå foran kostnadene ved en eventuell bomring.

- I dag er situasjonen den i Moss at vi har utrolig mye svevestøv og utrolig mye støy fra lokal trafikk. Det må man på en eller annen måte få eliminert så hurtig som mulig, sier leder av Industriforeningen Gunnar Laursen.

E6 kan finansiere havneveiene

Havneveier i Moss og Fredrikstad bør kunne delfinansieres med høyere bomavgift på E6. Det mener et klart flertall i fylkets Samferdsel-, næring- og miljøkomite.

Fylkesrådmann Atle Haga ønsker at det skal jobbes med et konsept som går på å bruke bompenger fra E6 til de to havneveiene

- Eller så kan vi se på særskilte bommer for å få fortgang på de viktige veiene, sier han til nrk.no.

Han mener det er en god løsning å øke bomavgiften med noen kroner.

- Jeg tenker egentlig det samme som er på E18. Det vil si en økning fra 20 til 25 kroner. Alternativt kan vi utvide perioden med to til tre år og la det være på samme sats som i dag, sier Haga.


SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Flere menn enn kvinner i fylket

    Det er marginalt flere menn enn kvinner i Østfold. En oversikt fra Statistisk sentralfyr fra 2018 viser at det er omtrent 500 flere menn en kvinner i fylket.

  • Kan flytte ansvaret for sykehus

    Nå kan det igjen bli slik at fylkeskommunene skal styre sykehusene. I dag er det Helse-Sørøst som styret sykehuset i Østfold, men regjeringens egne eksperter mener at de nye storfylkene kan styre sykehusene selv.