NRK Meny
Normal

Art Ranger blir på Øra

Kunstneren Ingar Aasen, Art Ranger, blir på Øra. Det synes klart etter at Fredrikstad kommune ikke besvarte tingrettens spørsmål kommunen fortsatt ønsket en fravikelse.

Ingar Aasen alias Art Ranger

Ingar Aasen har hatt tilhold på Øra i rundt 20 år.

Foto: Tomas Berger / NRK

Siden midten av 90-tallet har Art Ranger hatt tilhold på Øra i Fredrikstad. Der har han en kunst-camp med store installasjoner.

Den forrige politiske ledelsen i Fredrikstad kommune tok et initiativ til å få Ingar Aasen til å flytte fra Øra.

Vurderte utkastelse

Advokat Harald Otterstad

Advokat Harald Otterstad.

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Namsmannen i Fredrikstad holdt fravikelsesforretning over eiendommen i mars 2011. Namsmannen ba da Fredrikstad tingrett vurdere om Aasen kunne kastes ut fra eiendommen. På eiendommen var det flere større konstruksjoner av metall og tre, flere kjøretøy og andre gjenstander.

– Ingar Aasen gikk da med på å flytte frivillig, men ba om mer tid. Han påpekte at det nødvendigvis måtte ta tid å flytte såpass store konstruksjoner, forteller Aasens advokat Harald Otterstad.

Ville flytte frivillig

I august 2011 skrev Otterstad et brev til Fredrikstad tingrett det han opplyste at Aasen hadde satt i gang en flytteprosess frivillig, men at det nødvendigvis måtte ta tid.

I februar 2012 opplyste Fredrikstad kommune til tingretten at bystyret hadde gjort vedtak om en mulig avtale med Aasen, og ba om en utsettelse av saken inntil videre, fordi saksbehandlingen ville ta noe tid.

I desember samme år ba kommunen tingretten om ytterligere utsettelse av saken. Etter det har det ikke skjedd noe med fravikelsesforretningen som ble satt i gang i 2011.

Kommunen svarte ikke tingretten

I januar i år skrev Fredrikstad tingrett til kommunen, og varslet om at tingretten ville heve saken, dersom tingretten ikke hørte noe fra kommunen innen 1. mars.

Fredrikstad tingrett fikk intet svar på denne henvendelsen, så retten har konkludert med at kommunen ikke lenger har ønske om at Aasen skal kastes ut fra eiendommen.

Arbeider med avtale

Ordfører Jon-Ivar Nygaard i Fredrikstad kommune bekrefter at dette i praksis innebærer at Aasen blir på Øra inntil videre.

– Vi har arbeidet med en avtale med Aasen, men alle detaljer er ikke på plass ennå, sier Nygaard.

– Så prosessen med utkastelse fra Øra er lagt død?

– Den prosessen døde vel på en måte ut av seg selv.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trusler mot politiet

    En beruset 30-åring ble kjørt i arresten på grunn av ordensforstyrrelser i Halden sentrum i natt, samt sjikanering og trusler mot politiet. Mannen blir anmeldt.

  • Unge festdeltakere

    Politiet i Fredrikstad avslutter en fest på en privat adresse i sentrum i natt på grunn av mye bråk. I følge politiet var deltakerne veldig unge.