NRK Meny
Normal

Amerikansk artist tatt med amfetamin i Ørje

Bandbussen til et amerikansk band ble stanset på grensa ved Ørje søndag. Allerede mandag ble vokalisten i 50-årene dømt.

Ørje tollsted

Bandets buss ble stanset ved Ørje tollsted søndag morgen.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli

Bandet skulle spilt konsert i Norge søndag kveld, men konserten måtte avlyses etter at tollerne på Ørje fant amfetamin i bandbussen søndag morgen.

– Det ble funnet en pose med 11 gram amfetamin i bussen, forteller Nils Henrik Olson ved Ørje Tollsted.

Vil utvises

Bandets vokalist ble pågrepet av politiet og plassert i arresten. Allerede i dag ble han fremstilt for Heggen og Frøland tingrett.

– Han fikk en dom på 16 dager. Men på grunn av at bandet fremdeles har en del oppdrag ute i Europa, så ba jeg om at han skulle bli utvist fra landet, sier Jon Arild Resen-Fellie, som forsvarte artisten i tingretten.

Politiets utlendingsenhet ved Østfold politidistrikt ville ikke starte jobben med utvisningssaken før det forelå en rettskraftig dom mot mannen.

– Det juridiske grunnlaget for utvisning er en rettskraftig dom. Vi kan ikke utvise folk uten at det ligger en dom i bunnen, sier Leder av Operativ utlendingsavsnitt ved Østfold politidistrikt, Magne Stenkløv.

Amerikaneren vedtok derfor tingrettens dom på stedet. Det er nå opp til Politiets utlendingsenhet å avgjøre om han skal utvises eller ikke.

Takket tingretten

Det aktuelle bandet er i disse dager på Europaturné. De skal etter planen spille flere konserter i både Sverige og Tyskland før de reiser hjem til USA.

– Han har en sykdom og har drevet med selvmedisinering. Han ser på denne saken som helt idiotisk, men forstod at et band ikke kan komme til Norge med amfetamin. Han takket for den flotte måten han ble behandlet på i tingretten i dag, sier Resen-Fellie.

Publikum som forhåndskjøpte billetter til bandets konsert i Norge vil få refundert pengene sine, forteller talsmannen til bookingselskapet som var ansvarlige for konserten.

– Vi gikk bredt ut med at konserten var avlyst, og refunderer billettene som var solgt på forhånd. Vi gjorde raskt om og fikk gjennomført en konsert med oppvarmingsbandet, som fikk spille et ekstra langt sett, forteller han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.