NRK Meny
Normal

Alt klart for næringspark ved lufthavna

Beboerne i støysonen har skrevet under avtalen, dermed kan utbyggingen av Rygge næringspark settes i gang.

Første utbygger på området blir Statoils veiservice-divisjon Fuel & Retail, som neste år skal ha ferdig et anlegg, skriver Moss Avis.

– Nå skal vi opparbeide infrastrukturen for næringsområdet, sier daglig leder Tomas J. Tenden i Loe Utvikling AS.

– Samtidig legger vi til rette for at den første virksomheten etablerer seg der. Statoil Fuel & Retail har mange bensinstasjoner over hele landet, og de etablerer sitt servicesenter innen midten av 2016.

Totalt er 100 mål med næringstomt klart til utbygging. Utviklingen har stått og falt på den avtalen tre beboere i støysonen ved lufthavna undertegnet på mandag. Dette skjedde etter en årelang strid mellom beboerne og lufthavna, en sak kommuneoverlegen i Rygge fikk fortgang i da det i mai ble slått fast at tomtene ikke var egnet som bosted.

Tror på stor interesse

Utbyggingsplanene inneholder blant annet også planer for et hotell og for kontorbygg. Men nå er det opp til andre å fylle området etter at Loe Utvikling har fått parken realisert.

– Vi er bare eiendomsutviklere, og legger forhold til rette for at virksomheter som ønsker å etablere seg der kan gjøre det, og vokse og utvikle seg, sier Tenden.

Har du en formening om interessen for næringsparken?

– Vi tror at interessen blir påtagende, nå som vi har fått satt prosjektet i gang med første etablerer. Og etter at Forsvaret og AIM Norway bestemte seg for å vedlikeholde F35-flyenes motorer ved Rygge, så tror vi alt dette og annet vil skape interesse for etablering.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se NRK Østfolds TV-sending 23:05

  • Militærøvelse i Fredrikstad

    Flere militærhelikoptre er i lufta over Fredrikstad i kveld som følge av en øvelse som pågår fram til fredag. Det er Luftforsvaret som står bak.