NRK Meny
Normal

Administrasjonen bygger nytt?

Det nye Sykehuset i Østfold skal stå klart på Kalnes i 2016, men sykehusadministrasjonen skal ikke inn i selve sykehusbygget – det er det nemlig ikke plass til. SE VIDEO!

Det nye Sykehuset i Østfold skal stå klart på Kalnes i 2016. MEN sykehusadministrasjonen skal IKKE inn i selve sykehusbygget- DET er det nemlig ikke plass til:

Ikke plass til administrasjonen

I dag er det fortsatt mye som gjenstår før sykehuset på Kalnes i Sarpsborg skal stå ferdig 1. januar 2016. Men hvor administrasjonen skal gjøre av seg er ikke avgjort.

– Det er circa 250 administrativt ansatte ved sykehuset. Dem er det ikke plass til i den bygningskroppen vi ser er i ferd med å reise seg nå, forteller Tore Dag Olsen, prosjektdirektør for Sykehuset Østfold.

LES OGSÅ:

For dyrt

Det er i Sarpsborg administrasjonen ved Sykehuset Østfold holder til i dag. Men det er usikkert hvor lange den får være her, for kommunen kan være interessert i å bruke den gamle sykehusbygningen i sentrum til et helsehus.

– Slik det ser ut nå, så må vi flytte ut våre administrative funksjoner fra sykehuset i Sarpsborg og se om det er mulig å etablere de her sammen med det nye sykehuset på Kalnes.

Men en egen plass for dem i administrasjonen er altså ikke tegnet inn i den nye bygningen. Det ville blitt for dyrt.

– Kvadratmeterprisen på et administrasjonsbygg blir lavere enn å putte det inn i et sykehusbygg, forteller Olsen.

LES OGSÅ:

Bygges for halve prisen

Kvadratmeterprisen på sykehuset ligger på over 60.000 kroner. Et nytt administrasjonsbygg ligger på halvparten av prisen.

Det som trolig blir løsningen for administrasjonen, er et nytt bygg på Kalnes-tomten tett inntil selve sykehuset

Da nærmer det seg kanskje slutten på en lang prosess.

– Den tomta her ble kjøpt i 1864 av Smaalenenes Amt for blant annet å bygge et sykehus. Men det var kanskje ikke dette sykehuset de hadde tenkt på i utgangspunktet, avslutter Tore Dag Olsen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Nytt navn på storkommune klart

    Den nye kommunen i indre Østfold skal hete «Indre Østfold.» Det er kommunalminister Jan Tore Sanner som presenterte det nye navnet på møte for fellesnemnda til storkommunen i dag.

    JAN TORE SANNER
    Foto: ANNE OGNEDAL / NRK
  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.