Hopp til innhold

– Må ha firefelts vei til sykehuset

Fylkesordfører Ole Haabeth mener det er viktig å forbedre veiforbindelsene til det nye sykehuset på Kalnes.

Nytt sykehus på Kalnes

Slik vil det nye sykehuset på Kalnes bli seende ut.

Foto: Arkitektgruppen nytt østfoldsykehus

Veiforbindelsene til det nye Østfold-sykehuset på Kalnes må rustes opp.

Det sier fylkesordfører Ole Haabeth fra Arbeiderpartiet, som mener at forbindelsen fra Fredrikstad bør prioriteres høyest.

– Vil ta tid i Indre Østfold

– En ny vei gjennom Greåker til Kalnes tror jeg ligger langt frem i tid, så jeg mener vi først skal konsentrere oss om å få bygd ut riksvei 109 til firefelts vei. Det vil ta unna Fredrikstad-trafikken, sier Haabeth til NRK.no.

Fylkesvei 109 går fra Fredrikstad sentrum til Sarpsborg, på vestsiden av Glomma.

I går ble det klart at regjeringen sier ja til et nytt Østfold-sykehus på Kalnes og at alt kan står klart i 2015 - hvis ting går etter planen.

Haabeth mener det er viktig også å utbedre veiene fra Indre Østfold til Kalnes, men han tror det kan gå lang tid før det skjer.

– Jeg ser ikke helt hvordan det skal finansieres. Når det gjelder veiene i Nedre Glomma-regionen ligger de inne i en veipakke, som er forutsatt finansiert av bompenger, sier fylkesordføreren.

– Må diskuteres

I Indre Østfold er det et klart ønske om å utbedre veiene mot sykehuset, men hvilken vei som skal prioriteres kan det være uenighet om.

Askim-ordfører Trygve Westgaard (Ap) mener veien fra Askim via Skiptvet bør rustes opp først, siden den ender opp like ved sykehuset. Men han innser at ikke alle nødvendigvis er enig i det.

– Denne saken må vi diskutere fremover. Jeg tror det er viktig at vi klarer å samle oss om én veistrekning, for å få gjennomslag hos fylket og myndighetene, sier Westgaard.

Fylkesordfører Ole Haabeth understreker også at man må få på plass en avkjøring til Kalnes fra E6, og få en god tilbringertjeneste i form av et bra kollektivtilbud.