NRK Meny
Normal

"Snik-kjøring" endte med dobbel straff

Mannen mente han umulig kunne se innkjøring forbudt-skiltet og nektet å vedta forelegg, dermed ble det nesten dobbel straff.

Sarpsborg tingrett

Sarpsborg tingrett.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det har Sarpsborg tingrett bestemt.

Omfattende kontroll

Det var i mars i fjor at den 52 år gamle mannen kjørte inn ved Esso Borregaardsbakken i Sarpsborg, hvor det var et innkjøring forbudt-skilt.

Politiet var ute på en omfattende kontroll i området og registrerte mannen. 52-åringen protesterte imidlertid med at han umulig kunne se skiltet.

Erkjente men nektet

- Han argumenterte med at han bodde i Sverige på det tidspunkt, men hadde norsk førerkort. Fra første stund erkjente han de faktiske forhold, men ville ikke vedta forelegget, skriver retten.

Mannen har ifølge retten fått flere anledninger til å vedta forelegget, men har hele veien nektet.

Nå må han i tillegg til bota på 4 500 kroner betale 3 000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • -Dette er helt vanvittig!

    En kvinne bosatt i Askim ble fredag kveld millionær i Norsk Tipping-spillet "Nabolaget". -Dette er helt vanvittig! sa kvinnen da hun fikk telefon fra Hamar. Og siden spillet heter "Nabolaget", vant fem av kvinnens naboer 100.000 kroner hver. Med sine 32 Nabolaget-millionærer ligger Østfold nå på fylkestoppen i spillet som ble etablert for tre år siden. Syv av disse, inkludert fredagens millionær, er fra Askim.

  • Norsk kvinne omkom

    En 58 år gammel norsk kvinne døde i en frontkollisjon mellom en personbil og en lastebil på E18 i Årjäng fredag ettermiddag. Det melder den svenske avisen NWT.se. Kvinnen satt i personbilen sammen med en 62 år gammel mann. Mannen ble alvorlig skadet men tilstanden hans skal være stabil. Det er fortsatt uklart hva som var årsaken til ulykken.