NRK Meny
Normal

"Snik-kjøring" endte med dobbel straff

Mannen mente han umulig kunne se innkjøring forbudt-skiltet og nektet å vedta forelegg, dermed ble det nesten dobbel straff.

Sarpsborg tingrett

Sarpsborg tingrett.

Foto: Rainer Prang / NRK

Det har Sarpsborg tingrett bestemt.

Omfattende kontroll

Det var i mars i fjor at den 52 år gamle mannen kjørte inn ved Esso Borregaardsbakken i Sarpsborg, hvor det var et innkjøring forbudt-skilt.

Politiet var ute på en omfattende kontroll i området og registrerte mannen. 52-åringen protesterte imidlertid med at han umulig kunne se skiltet.

Erkjente men nektet

- Han argumenterte med at han bodde i Sverige på det tidspunkt, men hadde norsk førerkort. Fra første stund erkjente han de faktiske forhold, men ville ikke vedta forelegget, skriver retten.

Mannen har ifølge retten fått flere anledninger til å vedta forelegget, men har hele veien nektet.

Nå må han i tillegg til bota på 4 500 kroner betale 3 000 kroner i saksomkostninger.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kornhøsten i gang

    Norgesfor Råde mølle har fått inn årets første lass med korn, det er 2–3 uker tidligere enn normalt. Avlingen med høstsådd hvete til bonde Svein Erik Olsen var under halvparten av det han får et normalt år.

  • Fengsel for underslag

    En mann fra Mysen er dømt til fengsel i tretti dager for underslag av 30 000 kroner fra egen arbeidsplass, skriver Smaalenenes Avis. Mannen jobbet i en butikk i indre Østfold, og det var selskapets revisor som fattet mistanke om handlelen var gjennomført selv om de var slettet fra kassen. I et møte med arbeidsgiver tilstod mannen at han i en periode over tre år selv hadde fått pengene kontant, men ikke visst hvor mye det var.