NRK Meny
Normal

«Bombetjent» var bombetjent

Flere mistenkte svindel da en mann tok penger fra forbipasserende bilister på den gamle Svinesundbrua torsdag kveld. Nå viser det seg at det var en ekte bombetjent.

Den gamle Svinesundsbrua
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Grunnen til at folk sperret øynene opp er enkel. Det er nemlig en god stund siden bomstasjonen på den gamle brua ble selvbetjent og bombetjentene fjernet.

Nå viser det seg imidlertid at det ikke dreide seg om et svindelforsøk, kun et ærlig dags arbeid.

- Det er egentlig en selvbetjent bomstasjon, men innkjøringsproblemer gjør at vi innimellom må ha en betjent der som tar inn penger. Det er forklaringen, sier driftsleder i Østfold bompengeselskap, Arne Antonsen.

Ringte politiet

Politiet fikk melding om det som lenge så ut til å være et noe utradisjonelt svindelforsøk ved halv ni tiden torsdag kveld.

- Vi mottok en del telefoner fra folk som mente at dette ikke kunne være riktig. Vi sendte en patrulje ut til den gamle Svinesundsbrua, men vi klarte ikke å finne mannen. Han var forsvunnet, sa Nygårdsmoen til Halden Dagblad i går kveld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.

  • Tredje vannlekkasjen under kontroll

    Status for beboere i Onsøy 22. juli kl. 08.00: Ledningsnettet fylles nå med vann. Når vannet er tilbake kan det være luft i ledningene og vannet kan være noe misfarget. Vi anbefaler å la kaldt vann renne og tappe siler på tappestedene til vannet er klart, melder Fredrikstad kommune.