NRK Meny
Normal

Millionunderskudd gir heftig skoledebatt

Hobøl kommune har million-underskudd og diskuterer skole-nedleggelse for å spare penger.

Video 557e85d6-8dfb-4dbf-9cf4-70fd00b3a18c.jpg

Ordfører Håvard Jensen var en av deltakerne på folkemøte mandag ettermiddag.

Kommunalsjef Torry Tveter i Hobøl mener den økonomiske situasjonen gjør det viktig å ta grep om skole-politikken nå.

Blant annet foreslås nedleggelse av Ringvoll skole i Hobøl legges ned.

– Vi må få mest mulig ut av hver skolekrone, og derfor må spørsmålet settes på dagsorden, sier Tveter til NRK.no.

Se hele intervjuet med Tveter:

Video Hobøl-skolene

Kommunalsjef Torry Tveter sier at skolen må under lupen for å undersøke om man kan få mer ut av hver krone.

– En annen skole-ledelse kan være løsningen

På et skole-møte i Hobøl mandag ettermiddag, ble det politisk debatt, og mange møtte opp for å si si mening om fremtida. Blant dem, ordfører Håvard Jensen.

– Jeg ønsker ikke at skolenedleggelse skal være et tema. Det kan bli et tema, men det er ikke det enda. Vi må i det lengste se på hvordan vi kan få utnyttet skolebudsjettene bedre.

– Det kan gjøres med en annen skole-ledelse, en annen lærerstruktur eller skolestruktur. Bygg kan utnyttes bedre. Det er mye som kan gjøres. Så får vi se om nedleggelse blir et tema etter hvert, sier ordfører Jensen.

Foreldrene bekymret

Tore Bjørnerød i foreldreutvalget ved Ringvoll skole er vant til at nedleggelse av skolen kommer opp i budsjettforhandlinger.

– Man foreslår å legge ned Ringvoll skole i kommunebudsjett-prosessen i år etter år. Jeg er mest bekymret for Hobøl-skolene generelt. Dersom det skal spares inn går det ut over alle, og ikke bare Ringvoll skole, sier Bjørnerød.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mye fyll og bråk i Halden i natt

    En beruset mann i slutten av tenårene blir bortvist fra Halden sentrum etter å ha kranglet med dørvakter på et utested ved 00.30 i natt. En drøy time senere rykker politiet ut til et annet utested i Halden etter melding om bråk. En beruset mann i 20-årene blir forsøkt bortvist, men mannen nekter å følge ordre og måtte dermed sove ut i drukkenskapsarresten. Og rett før klokken 03.00 i natt blir en mann anmeldt for urinering på offentlig sted, også det i Halden sentrum.

  • Prøvde kjøre fra politiet

    En mann i slutten av tenårene prøvde å kjøre fra politiet i forbindelse med en kontroll i Sarpsborg sentrum i natt. Politiet får stoppet bilen på Greåker og føreren blir pågrepet etter en kort løpetur. I følge politiet var den unge mannen svært beruset.