NRK Meny
Normal

Millionunderskudd gir heftig skoledebatt

Hobøl kommune har million-underskudd og diskuterer skole-nedleggelse for å spare penger.

Video 557e85d6-8dfb-4dbf-9cf4-70fd00b3a18c.jpg

Ordfører Håvard Jensen var en av deltakerne på folkemøte mandag ettermiddag.

Kommunalsjef Torry Tveter i Hobøl mener den økonomiske situasjonen gjør det viktig å ta grep om skole-politikken nå.

Blant annet foreslås nedleggelse av Ringvoll skole i Hobøl legges ned.

– Vi må få mest mulig ut av hver skolekrone, og derfor må spørsmålet settes på dagsorden, sier Tveter til NRK.no.

Se hele intervjuet med Tveter:

Video Hobøl-skolene

Kommunalsjef Torry Tveter sier at skolen må under lupen for å undersøke om man kan få mer ut av hver krone.

– En annen skole-ledelse kan være løsningen

På et skole-møte i Hobøl mandag ettermiddag, ble det politisk debatt, og mange møtte opp for å si si mening om fremtida. Blant dem, ordfører Håvard Jensen.

– Jeg ønsker ikke at skolenedleggelse skal være et tema. Det kan bli et tema, men det er ikke det enda. Vi må i det lengste se på hvordan vi kan få utnyttet skolebudsjettene bedre.

– Det kan gjøres med en annen skole-ledelse, en annen lærerstruktur eller skolestruktur. Bygg kan utnyttes bedre. Det er mye som kan gjøres. Så får vi se om nedleggelse blir et tema etter hvert, sier ordfører Jensen.

Foreldrene bekymret

Tore Bjørnerød i foreldreutvalget ved Ringvoll skole er vant til at nedleggelse av skolen kommer opp i budsjettforhandlinger.

– Man foreslår å legge ned Ringvoll skole i kommunebudsjett-prosessen i år etter år. Jeg er mest bekymret for Hobøl-skolene generelt. Dersom det skal spares inn går det ut over alle, og ikke bare Ringvoll skole, sier Bjørnerød.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn skadd etter knivstikking

    To menn er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de har blitt operert for flere stikkskader i magen, men skal ikke være kritisk skadd. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.