Hopp til innhold

– Sterke reaksjoner blant elevene

Flere elever ved Frederik II videregående ble redde under narkorazziaen politiet gjennomførte torsdag formiddag.

Frederik II Videregående skole

Politiet gjennomsøkte flere klasserom på Fredrik II med narkotikahunder i morges. En elev er anmeldt. Elevene reagerer kraftig på måten det ble gjennomført på.

Foto: Anders Winlund / NRK

– Selv var jeg ikke til stede da det skjedde, men det har kommet flere frustrerte elever til meg og Vetle Børresen hvor de har fortalt om hva som har skjedd, skriver Malin Krå Simonsen i en e-post til NRK.no

Hun er nestleder på avdeling F ved skolen, og forteller at mange er lite fornøyde med måten det hele ble håndtert på.

– At ledelsen kaller dette en holdningskampanje er et tilfelle som elevene ikke ser seg fornøyd med. Selvfølgelig er vi i elevrådet kjempefornøyd og stolte av at skolen vår viser nulltoleranse for narkotiske midler, men det er fortsatt viktig å bevare et godt miljø på skolen hvor elevene føler seg trygge.

LES OGSÅ:

Tøft for Utøya-berørte

– Når flere uniformerte politimenn kommer uventet inn i et klasserom med hunder, hvor verken lærere og elever vet noe om hva som foregår, skaper det sterke reaksjoner.

Ifølge Krå Simonsen er flere av elevene ved skolen rammet av Utøya-tragedien, og for dem var det ekstra hardt.

– Jeg forstår virkelig ikke hvordan man har tenkt at berørte skal takle en slik situasjon.

Hun er ikke den eneste som har reagert på dagens hendelse. Gruppeleder i Østfold Venstre, Per Magnus Finnanger Sandsmark, mener prinsippet om demokrati ble brutt.

Tar opp saken

Det var torsdag morgen at politiet slo til mot skolen. Aksjonen har vært planlagt i flere uker og politiet troppet opp med narkotikahunder og gjennomsøkte flere klasserom.

En gutt er anmeldt for bruk av hasj etter razziaen.

– Jeg vil ta dette opp i opplæringskomiteen i fylket. Slik mistenkeliggjøring av elevene våre kan vi ikke ha i den videregående skolen. Folk er folk også om de går i videregående skole, også om de bruker narkotika, sier Finnanger Sandsmark.

– Elevene er varslet om dette gjennom ordensreglementet, så det burde ikke kommet som noen overraskelse, sier Inger-Christin Torp leder i opplæringskomiteeen i Østfold.