NRK Meny
Normal

– Sikkerhet er voldsomt viktig

Raymond Langåker fra Karmøy er fornøyd med at det blir satt fokus på sikkerheten under Gatebil på Rudskogen.

Raymond Langåker

Raymond Langåker ble bitt av Gatebil-basillen for 12 år siden.

Foto: Petter Larsson/NRK

Langåker var på Gatebil-festivalen på Rudskogen for første gang i 2002. Da var han med venner, men han ble raskt bitt av drifting-basillen.

– Det gir et helt enormt kick, det er adrenalin, fart og spenning og god lyd, slår han fast.

Føreren bestemte seg raskt for at drifting var noe også han hadde lyst til å drive med. Derfor skaffet han seg en bil, som han bygde om og nå bruker for å kjøre på bane.

– Man vil ikke skru på treff

Under Gatebil på Rudskogen må de som har lyst til å kjøre på banen gjennom en grundig teknisk kontroll. Der blir blant annet bremsene, bremsevæske, seter og setebelter sjekket nøye.

For Langåker er det viktig at bilene er i god teknisk stand - av flere grunner.

– Sikkerhet er voldsomt viktig, både for oss som kjører og andre rundt banen. Med så mange mennesker rundt vil man ha ting på stell, sier han og legger til:

– Også vil man jo ikke skru når man er på treff, man vil jo kjøre bil. Så det er viktig at bilen er i god teknisk stand, smiler han.

På spørsmål om hva som er så gøy med å kjøre på bane, svarer føreren med en utfordring til NRKs reporter.

Se hva som skjedde i denne videoen:

Raymond Langåker tar sikkerheten på alvor på Rudskogen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Jernalderfunn datert i Rygge

    Arkeologiske funn av rundt femti hus og femten graver i området ved Carlberg gård, Dilling og Såstad i Rygge er datert til tidlig jernalder. Det skriver Moss Avis. Utgravingene skjer i forbindelse med utbyggingen av nytt jernbanespor.

  • Kontroll på brannen

    Brannvesenet i Moss har kontroll over brannen i Dyreveien. I følge politiet har brannen startet i en røykvarsler med batteri som lå i et skap. Skader på skap, klær og tak.