NRK Meny
Normal

Heidi og Eli er englevakter i helgen

Opp mot 60.000 festglade bilentusiaster er ventet til Rudskogen i helgen. Torsdag flytter Heidi og Eli i telt og er klare til å være englevakter.

Gatebil på Rudskogen

Denne helgen er det klart for Gatebil på Rudskogen igjen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik

Gatebil får skryt av Englevaktene, nå rett før årets første store gatebiltreff starter på Rudskogen. Englevaktene ble etablert som et mottrekk etter fire anmeldte voldtekter på samme Gatebiltreff. To av englevaktene, Heidi Saxegaard Eriksen og Eli Utakleiv, sier Gatebil har vært svært flinke til å innføre endringer for å forebygge nye seksuelle overgrep.

Forandringer er gjort

– Det er blitt lyssatt masse. Bare i år er det 18 nye lysmaster i utkant av campen og ved stier gjennom litt mørke skogsområder, forteller Saxegaard Eriksen.

– Og gjerder og mer vakter. Doene er plasser et annet sted enn de var i utgangspunktet, sånn at det er mer folk rundt. Scenen er flyttet. Publikumsstrippeshowet finnes ikke mer, legger Eli Utakleiv til.

Eli Utakleiv (tv) og Heidi Saxegaard Eriksen.

Eli Utakleiv (t.v.) og Heidi Saxegaard Eriksen skal gjøre en innsats som englevakter på Gatebil på Rudskogen.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

På «Publikumsstrippen» ble gutter og jenter invitert opp på scenen. Pengepremiene økte i takt med antall klær de tok av seg.

– Det er det slutt på og greit er det. En ting er at de leier inn strippere som vet hva de gjør og som er edru når de gjør det, men når de tar opp fulle jenter og gutter er ikke det noe all right, sier Utakleiv.

Og ved scenekanten stod det folk med mobil og filmet ...

– Det var vel ute på Youtube før de var nede av scenen. Men: Gatebil er fantastiske, da vi gjorde dem oppmerksomme på det endret de på det med en gang, sier Saxegaard Eriksen.

Mange godord

De to får mange hyggelige tilbakemeldinger på jobben de gjør.

– Det er veldig positivt, og uten det hadde ikke vi klart å gå frivillig. Vi flytter ut hit på torsdag, så kommer vi hjem igjen på søndag ettermiddag. Vi hadde ikke gjort det frivillig dersom det ikke hadde vært hyggelig. Selv om årsaken til at vi gjør det er trist, er det all right å være til stede for de det eventuelt skulle skje med.

Deltagerne kommer til englevaktene med smått og stort. De to er enig i at de kan betegnes som festivalmammaer for alle sammen.

– Det er vi. Det er utrolig hva et Hallo Kitty-plaster kan gjøre ... Da er de stort sett fornøyd etterpå når de får på seg et sånt, smiler de.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å skalle ned vakt

    Politiet rykket ut til to voldshendelser i Moss sentrum i natt. En gjest på et utested i Storgata har forsøkt å skalle ned en ordensvakt på stedet, og ble innbrakt til arresten. En time senere fikk de en melding om to som sloss på et utested i Storgata, og politiet opplyser på Twitter at de bortviste begge slåsskjempene fra stedet.

  • Pizza fylte huset med røyk

    Søndag morgen rykket politiet ut etter at de fikk melding fra nabo om en brannalarm fra en annen bolig. Da politiet fikk tatt seg inn i huset som var røykfylt måtte de vekke en beboer som sov. De fant også en godt svidd pizza i en komfyr. Både beboerne og politifolkene fikk i seg litt røyk og ble sjekket av ambulansefolkene på stedet.