NRK Meny
Normal

Rygget inn i telt i bare underbuksa

Kun innført underbukse rygget en beruset bilfører på et telt under «Gatebil» på Rudskogen i juli i fjor.

Rudskogen 2014 camping

Fra en av teltplassene som ble benyttet under Gatebil på Rudskogen i fjor. Bilene på bildet var ikke involvert i ulykken.

Foto: Petter Larsson/NRK

Nå er en 22 år gammel mann dømt til fengsel i 45 dager. I naboteltet lå to jenter og sov.

Mannen må også betale en bot på 10.000 kroner og mistet førerkortet for en periode på to år og tre måneder.

Da 22-åringen, som er bosatt i Akershus, møtte for tingretten i Sarpsborg midt i februar erkjente han ikke straffskyld, rett og slett fordi han ikke husket noen ting av hendelsen.

Drakk fra klokken ti

Han forklarte i retten av han begynte å drikke alkohol ved titiden på formiddagen denne lørdagen. Det eneste han husker fra hendelsen var at han ble pågrepet av politiet og innbrakt for blodprøve.

To vitner kunne fortelle at de så en mann som kun hadde på seg underbukse og som gikk fra bil til bil og kjente på dørhåndtakene. Mannen satte seg inn i en svenskregistrert bil og startet motoren. Mannen kjørte først litt framover før han rygget over et telt som stod bak bilen.

Vitnene løp fram til bilen og fikk trukket mannen ut av førersetet. De holdt ham under oppsikt fram til ordensvakter og politi kom. Mannen ble pågrepet av politiet, og det ble tatt blodprøve. De viste at mannen hadde minst 2,0 promille alkohol i blodet da kjøringen fant sted.

To sov i naboteltet

Sarpsborg tingrett er ikke i tvil om at mannen er skyldig i både promillekjøring og biltyveri. Retten ser alvorlig på at mannen rygget over et telt i campingområdet på et arrangement der det oppholdt seg flere tusen mennesker.

Det var ingen i teltet mannen kjørte på, men retten har opplysninger om at to jenter lå og sov i naboteltet.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fortsatt alvorlig etter ran

    Tilstanden er fortsatt alvorlig for mannen i 60-årene som ble angrepet under et ran i Rygge tidligere denne uka. Mannen var hjemme i sin bolig sammen med kona da to maskerte menn brøt seg inn og angrep ekteparet med balltre og øks. Politiadvokat Anders Svarholt forteller at mannen fortsatt ligger på sykehuset på Kalnes, men han kan nå gjøre rede for seg. Tyvene stakk fra stedet med flere verdisaker i tillegg til ekteparets bil. Politiet har nå fått tips om bilen, og har tro på at de kan finne den, slik at de kan komme seg videre i etterforskningen.

  • Døde etter arbeidsulykke

    En 33 år gammel mann fra Moss døde på sykehus etter en arbeidsulykke ved bedriften Contiga i Moss i går, skriver Moss Avis. Bedriften produserer betongelementer og mannen kom i klem mellom to maskindeler ved en støpemaskin. Politiet etterforsker ulykken og Arbeidstilsynet skal i løpet av dagen gjennomføre et tilsyn ved bedriften, ifølge avisa.