NRK Meny
Normal

– Rygge må få like betingelser

Høyre-politiker Ingjerd Schou mener at regjeringen nå må sørge for samme konkurransebetingelser på Moss lufthavn Rygge som på andre norske flyplasser.

Ingjerd Schou, Høyre

Høyres Ingjerd Schou reagerer på at Moss lufthavn Rygge forskjellsbehandles uten at regjeringen griper inn.

Foto: NRK/Anja Lillerud

Ryanair truer med å legge ned på Rygge, hvis ikke regjeringen øker taket på antall flybevegelser i året innen 2014.

Høyres Ingjerd Schou mener at regjeringen nå må sørge for samme konkurransebetingelser på Rygge som andre norske flyplasser.

LES OGSÅ:

– Må ha samme betingelser

Det er ikke mange år siden en liknende situasjon var oppe til diskusjon, påpeker Schou.

– Nå må flyplassen gjøres konkurransedyktig med de arbeidsplassene og tilbudet som de har, og som hele Østlandsområdet faktisk benytter, sier Schou til NRK.no

Hun mener det er på høy tid at regjeringen ordner opp, og sørger for at Rygge ikke forskjellsbehandles. Schou sier Rygge nå har begynt å etablere seg veldig godt, og mener det er viktig med forutsigbarhet på flyplassen.

– Jeg forventer nå at regjeringens egne stortingsrepresentanter fra Østfold sørger for å få denne saken ut av verden, sier hun.

Hun mener at Østfold-politikerne også samlet må jobbe for å slippe at fremtiden til flyplassen settes i usikkerhet.

LES OGSÅ:

– Trenger forutsigbarhet

Schou tror ikke man kan leve med at en flyplass som Rygge ikke har samme betingelser som andre norske flyplasser, og peker på at dette bidrar til å sette arbeidsplasser i fare.

Høyrepolitikeren tror ikke at Moss lufthavn Rygge står i fare for å bli lagt ned, men mener likevel det er et problem hvis det fremdeles skapes usikkerhet om Ryanair får lov til å ekspandere og utvikle tilbudet.

– Norwegian har akkurat har sagt at de ikke fortsetter der lenger, og man må hele tiden inn med nye flyselskap for å sørge for at flyplassen er robust. Det politiske Norge må hvertfall sørge for at det ikke er de som er grunnen til at ikke flyplassen går, sier Schou.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.