NRK Meny
Normal

– Historisk godt år for Sarpsborg 08

Fotballklubben er for første gang gjeldfri og går med overskudd.

Richard Olsen

Daglig leder i Sarpsborg 08, Richard Olsen, kan glede seg over gode tall for klubben.

Foto: Sarpsborg 08

Fjoråret var et svært godt år økonomisk for Sarpsborg 08. Klubben gikk med 1,6 millioner i overskudd, er gjeldfrie og har i tillegg 2,2 millioner i egenkapital, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Daglig leder i klubben, Richard Olsen mener de kan være stolte.

– 2013 har vært et historisk godt år for Sarpsborg 08. Alle ansatte, frivillige, supportere og samarbeidspartnere kan dele æren for dette, sier han til avisa.

– Jeg er sikker på at vi er blant de aller beste klubbene i eliteserien når det gjelder sportslige resultater og økonomistyring, sier Olsen videre.

I mars i fjor gjorde Finansavisen en kredittvurdering av norske fotballklubber. Da havnet Sarpsborg 08 på en jumboplass og avisen mente klubben hadde kredittvansker.

Richard Olsen sa den gang at han ikke kunne kjenne seg igjen i avisens vurdering.

Nå er Sarpsborg 08 for første gang i historien gjeldfri. Det mener Olsen lover godt for fremtiden.

– Det er alles drøm å ikke bruke av inntektene til å nedbetale gjeld. Det gir klubben en trygghet. Vi står bedre rustet hvis uforutsette ting dukker opp, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mann gikk berserk på Rømskog spa

    Politiet måtte i natt ta hånd om en beruset mann i 20-årene etter at han gikk berserk på Rømskog spa. Ifølge politiet var mannen i slåsskamp med flere andre personer, og han gikk også løs på flere biler og på interiøret til spa-anlegget. Mannen er anmeldt og blir avhørt søndag.

  • Anmeldt etter utforkjøring

    En bilfører er politianmeldt etter at hun kjørte av veien ved E18 ved Lundeby i Eidsberg tidligere i dag. Det melder Smaalenenes Avis. Kvinnen erkjente samtidig straffskyld for uaktsom kjøring. Ingen personer kom til skade i ulykken.