NRK Meny
Normal

– Har identifisert drapsofferet

Ifølge VG har politiet funnet ut hvem mannen som ble funnet død ved Trøsken bru er. Politiet ønsker ikke å bekrefte opplysningene.

Person funnet i Glomma

Mannen ble funnet av en ung gutt ved Trøsken bru lørdag.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

– Vi har kommet et godt stykke videre i arbeidet med å identifisere ham. Det kommer til å bli klart for dere når vi skal ha pressekonferanse, sier politioverbetjent Kai Andersen ifølge VG.

Ifølge avisen har mannens tatovering av en skorpion på halsen vært en viktig del i jobben med identifiseringen.

– Foreløpig har tatoveringen vært mest betydningsfull opp mot arbeidet med å identifisere mannen. Vi har ikke vært like opptatt av å finne ut hva den betyr. Vi kommer tilbake til denne under pressekonferansen.

Kai Andersen sier til NRK at han ikke har sett artikkelen til VG og at han ikke kan gå god for opplysningene til avisen. Han presiserer samtidig at han ikke har bekreftet overfor avisen at politiet har identifisert mannen.

Heller ikke seniorrådgiver kommunikasjon ved Østfold-politiet Øystein Stavdal Paulsen ønsker å bekrefte opplysningene til VG.

– Jeg kan ikke bekrefte noe som helst på nåværende tidspunkt. Kai Andersen har ikke bekreftet at politiet har funnet mannens identitet. Det er slutninger som VG selv har trukket og det får de stå for selv. Det vil bli sendt ut en pressemelding klokken 13, sier han til NRK.

Påført skader som viser drap

Mannen ble funnet død i vannet ved Trøsken bru av en ung gutt lørdag. Politiet opplyste i går at det dreier seg om et drap, men det er fremdeles uklart når og hvor drapet ble begått, og av hvem.

Politiet har opplyst at den foreløpige obduksjonsrapporten viste at drapsofferet var påført skader som viste at han ikke døde av naturlige årsaker.

Hva slags skader det er snakk om vil ikke politiet kommentere av hensyn til etterforskningen. De kan heller ikke si noe om hvordan mannen ble drept, men utelukker drukning.

Ifølge Sarpsborg-politiet skal avdøde være en mann mellom 25 og 40 år gammel. Han skal være 168 centimeter høy, ha slank til normal kropp og mørkt hår med viker.

– Han ser ut til å være av utenlandsk opprinnelse. Han har ikke et nordisk utseende, men er heller ikke farget. Vi kan ikke utelukke at han er norsk statsborger, sa Kai Andersen til NRK tirsdag.

Av spesielle kjennetegn har mannen en skorpion tatovert på høyre side av halsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Uavgjort for Sarpsborg 08

    Lillestrøm og Sarpsborg 08 delte poengene på Åråsen i ettermiddag. Kampen endte 2-2.

  • Tøff motstand for Kvik Halden

    Kvik Halden spilte uavgjort 1-1 mot Grebbestad i en treningskamp lørdag ettermiddag. Grebbestad rykket i fjor opp til Divisjon 1 Söndra, som tilsvarer 2. divisjon i Norge.