NRK Meny
Normal

22-åring dømt for å ha hjulpet drapsmann

Høyesterett har dømt en 22 år gammel mann fra Fredrikstad til ett års fengsel for å ha motarbeidet etterforskningen av drapet på Arshad Tofiq Mohammed Taher.

Person funnet i Glomma

30 år gamle Arshad Tofiq Mohammad Taher ble drept med 30 knivstikk før han ble forsøkt partert og dumpet i Glomma.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

22-åringen bidro til å dumpe liket i Glomma og fjerne blodspor og andre bevisgjenstander i saken. Det kommer frem av dommen fra Høyesterett.

Straffen på ett års fengsel er det samme som 22-åringen fikk i Sarpsborg tingrett og Borgarting lagmannsrett.

Høyesterett begunner dette med at drap er en av de groveste forbrytelsene man kan begå, og at det er alvorlig å hindre at slike forbrytelser blir oppklart.

Drept med 30 knivstikk

Drapsofferet i saken, Arshad Tofiq Mohammed Taher, ble påført rundt 30 knivstikk og drept i en boligkonteiner i Østre bydel i Sarpsborg 22. mai 2013. Liket ble først funnet i Mingevannet rett nedenfor Trøsken bru 8. juni i fjor.

Den 27 år gamle drapsmannen ble ifjor dømt til 15 års fengsel i Sarpsborg tingrett. Dommen ble opprettholdt av Borgarting lagmannsrett, og ikke anket videre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • FBK møter Larvik

    Fredrikstad Ballklubb skal møte Larvik i kvartfinalen i sluttspillet i håndball. Det ble klart etter at Larvik valgte å spille mot Fredrikstad. FBK vant den ene kampen mot Larvik i serien denne sesongen.

  • Tar trolig FFK til retten

    Tidligere FFK-profil Hans Erik Ramberg er misfornøyd med måten han ble sagt opp på av klubben i fjor i høst, og nå må partene trolig møtes i retten. Ramberg var ansatt i en 50 prosent stilling som markedsansatt i FFK, men mistet jobben da klubben rykket ned. Etter gårsdagens rettsmekling i Fredrikstad tingrett har partene fortsatt ikke kommet til enighet, skriver Fredriksstad Blad.