NRK Meny
Normal

Medhjelper får saken prøvd for Høyesterett

Mannen ble dømt til ett års fengsel for å ha fraktet bort liket og motarbeidet etterforskningen av det såkalte Trøsken-drapet.

Åsted?

En 30 år gammel mann ble drept i en boligcontainer ved dette bolighuset i Sarpsborg i mai 2013.

Foto: Sebastian Nordli/NRK

Den nå 21 år gamle mannen ble i Sarpsborg tingrett dømt til ett års fengsel for å blant annet ha hjulpet til med å frakte bort liket etter det såkalte Trøsken-drapet.

Dommen ble anket til Borgarting lagmannsrett, men anken ble forkastet på forsommeren i år. Mannens forsvarer Harald Otterstad anket videre til Høyesterett.

– Vi har nå fått tilbakemelding om at anken har gått gjennom og at Høyesterett vil behandle saken. Dette er vi selvsagt svært godt fornøyd med, sier Harald Otterstad til Sarpsborg Arbeiderblad.

I tingretten ble 21-åringen også dømt for å ha motarbeidet etterforskningen ved å fjerne bevis på drapsåstedet, og for å ha mottatt penger som ble stjålet fra den drepte mannen.

Den hovedtiltalte mannen i saken ble dømt til 15 års fengsel i både Sarpsborg tingrett og Borgarting lagmannsrett.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke på riksvei 115

    To biler skal ha frontkollidert på riksvei 115 ved Haug i Skiptvet. Tre personer er involvert, men skal ikke være betydelig skadd. Indre Østfold brannvesen er på vei.

  • Er klar for skogbrann

    Brannmannskaper i Østfold er i beredskap hvis skogbrannene i Sverige skulle spre seg over grensen. Det sier vaktleder Per Håkon Lauritzen brannvesenets Øst 110-sentral til Amedia.