Normal

– Folk gikk rundt med store kniver

Mette Kitterød fra Halden var i Egypt da opptøyene startet. Nå er hun endelig på vei hjem, etter flere dager i unntakstilstand.

Mette Kitterød i Egypt

Mette Kitterød er nå trygt fremme på flyplassen i Kairo. - Jeg har vært urolig for reisen og gleder meg til å komme hjem igjen, sier hun.

Foto: MMS-foto - privat

Mette Kitterød var på jobb i Mahalla El-Kubra, 13 mil nord for Kairo, da urolighetene startet i Egypt for et par uker siden.

Mens de voldsomme demonstrasjonene har pågått har Kitterød holdt seg inne i leiligheten til en egyptisk familie. Hun forteller om en tilværelse preget av unntakstilstand.

– Store kniver

– Jeg har ikke tørt å vise meg ute fordi jeg er en av få utlendinger her. Jeg har holdt meg inne, rett og slett for å unngå å havne i bråk. Det har ikke vært særlig hyggelig, forteller hun til NRK.no.

Kitterud har ikke vært i Kairo, men stemningen har vært temmelig opphetet også i Mahalla El-Kubra, hvor hun har oppholdt seg.

LES: Advarer mot reiser til byer i Egypt

– Jeg var en tur ute på verandaen en dag hvor opptøyene var på sitt verste. De så jeg menn med store kniver gå rundt i gatene under meg. Da blir man selvsagt litt redd, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Regimekritiske demonstranter på Tahrir-plassen

Regimekritiske demonstranter på Tahrir-plassen i forrige uke.

Foto: Khalil Hamra / Ap

Ikke skremt

Egentlig skulle haldenseren reist hjem sist lørdag, men turen ble utsatt til i dag. Nå er hun sliten, og gleder seg til å komme hjem.

– Jeg har vært urolig før reisen og sovet lite i natt. Men nå er jeg på plass på flyplassen i Kairo og er klar for hjemreise, forteller hun.

Hun understreker at hun ikke er skremt fra å reise til Egypt igjen.

– Det kan ikke fortsette slik, så jeg er sikker på at det roer seg helt ned etterhvert, sier Kitterød.

LES OGSÅ:

Stanser alle Egypt-reiser i vinter

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Uvisst om akuttmottak utvides

  Det er fremdeles uvisst om Sykehuset Østfold får lov til å utvide akuttmottaket.

  Selv om sykehuset før sommeren ba om en snarlig avklaring, har Helse Sør-Øst ennå ikke svart på om de godkjenner en utvidelse.

  Økonomidirektør i Helse Sør-Øst Hanne Gaaserød forteller at prosjektet følger vanlig beslutningsgang

  Sykehuset på Kalnes
  Foto: Anette Torjusen / NRK
 • Fengsel for falskt navn

  En Hobøl-kvinne i 40-årene oppga falske personalia, da hun tatt for å kjøre bil ruset på amfetamin og medikamenter i mars i fjor. Follo tingrett har dømt kvinnen til fengsel i 60 dager, men hun slipper å sone dersom hun gjennomfører et program for ruspåvirket kjøring.