NRK Meny
Normal

– En omfattende, men svært viktig kontroll

Statens vegvesen har blitt nødt til å stanse langt færre vogntog enn fryktet under storkontrollen på grensa.

Kontrolleder Arne Lerhol

Kontrolleder Arne Lerhol er fornøyd med kontrollene av vogntog på Svinesund.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Denne uken har Statens vegvesen gjennomført en storkontroll på grenseovergangene ved Svinesund, Ørje og Magnarmoen i Hedmark.

På Svinesund har det så langt blitt stanset rundt 300 kjøretøy, forteller inspektør Arne Lerhol.

– Av de er det rundt 10 vogntog som ikke hadde dekk som holdt mål, og åtte som ikke hadde kjetting. Det er jammen ikke så mange feil som vi kanskje hadde trodd på forhånd, sier han.

Ingen plassbekymring

En tungbilkontroll av typen som blir gjennomført i disse dager er en omfattende prosess. Ifølge Lerhol tar det mellom 30 og 60 minutter å undersøke hvert enkelt vogntog.

– Det er ikke bare å slippe vogntogene gjennom. Vi kontrollerer dekk og kjetting, og sjekker at føreren har riktige dokumenter og førerrett. Dette er omfattende, men svært viktig arbeid, sier Lerhol.

Dersom førerne ikke har med seg riktig antall kjetting, eller er skodd med for dårlige dekk, så får de kjøreforbud og er nødt til å bli stående på kontrollplassen til feilen er utbedret.

Inspektør Arne Lerhol fryktet derfor at kontrollplassen skulle fylle seg raskt opp med vogntog. Det har så langt ikke vært et problem.

– Vi var bekymret for at det ikke skulle være nok plass, men det har vist seg å være en helt ubegrunnet bekymring. Det vi har prøvd å formidle har tydeligvis nådd frem.

Kontrollen avsluttes fredag ettermiddag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stortingspolitiker frikjent

    Tage Pettersen er frikjent av lagmannsretten. Stortingspolitikeren ble saksøkt av Niels J. Wiig for ærekrenkelser mens han var ordfører i Moss. Grunnen var at kommunen anmeldte Wiig for grovt underslag etter en konkurs og sendte ut en pressemelding om dette. Politiet har senere henlagt saken mot Wiig, men han nådde likevel ikke opp i søksmålet mo den tidligere ordføreren. Også søksmålet mot Even Rønvik ble avvist av lagmannsretten.

  • Ung midtstopper klar for Sarpsborg

    Sarpsborg 08 har i dag signert midtstopper Bjørn Inge Utvik fra Sogndal på en treårskontrakt. Det forteller klubben i en pressemelding. Utvik er bare 21 år gammel, men har likevel god erfaring med nærmere 70 kamper på øverste nivå i Norge.

    Bjørn Inge Utvik klar for Sarpsborg 08
    Foto: Sarpsborg 08