NRK Meny
Normal

7-åring døde trolig av drukning

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 7-åringen som ble funnet død i Askim omkom som følge av drukning. Politiet mistenker dermed ikke at det har skjedd noe kriminelt.

Leteaksjon etter gutt (7) i Askim

Politiet har fått foreløpige svar på dødsårsaken etter obduksjonen av den 7 år gamle gutten.

Foto: Freddie Larsen

Det bekrefter politiførstebetjent Thea Kaabel ved Indre Østfold politistasjon til NRK.

Den sju år gamle gutten gikk på Askimbyen skole i sentrum av byen. Han ble meldt savnet da han ikke kom hjem etter skolen tirsdag ettermiddag.

Gutten skulle bli hentet av et familiemedlem, men ønsket å gå hjem selv.

Det ble satt i gang en omfattende leteaksjon hvor flere hundre frivillige og mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og politiet deltok. Gutten ble funnet død i en dam ikke langt fra skolen ved midnatt.

– Rapporten kan ikke si noe annet enn at døden antas å skyldes drukning. Vi mistenker derfor ikke at det har skjedd noe kriminelt, sier Kaabel.

Skolebarn samlet ved dammen der 7-åring ble funnet død

Flere av guttens skolekamerater samlet seg onsdag formiddag rundt dammen der gutten ble funnet død av dykkere.

Foto: Bengt-Eigil Ruud/NRK

Vitner har sett gutten

Svend Åge Sletten, ved Indre Østfold politistasjon

Etterforskningsleder Svend Åge Sletten ved Indre Østfold politistasjon.

Foto: Freddie Larsen

Politiet jobber fremdeles med å kartlegge hva den sju år gamle gutten gjorde etter at han forlot skolen tirsdag ettermiddag.

De har blant annet snakket med vitner og sikret video fra overvåkningskameraer i området.

– Vitnene kan sies å ha informasjon i saken. Det er da i forbindelse med observasjoner av gutten, sier etterforskningsleder Svend Åge Sletten.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stenger E18 i én retning

    En strekning av E18 fra Trollbergtjern til Ørje ble i formiddag stengt i retning Sverige. Omkjøring skiltes via fylkesvei 128. Problemer med steinsprut er årsak til at veien blir stengt. Store steiner har løsnet fra rumlefeltet midt i veien og ført til skader på flere biler.

  • NSB mangler personell

    Ti prosent av NSBs tog på Østlandet er nå enten innstilt, kjører med stengte vogner eller med færre vogner enn normalt, skriver Aftenposten. Årsaken er at NSB mangler personell. Konsernsjef I NSB Geir Isaksen sier til Aftenposten at de har kvittet seg med for mange ansatte.