NRK Meny
Normal

13 års fengsel for smugling

En 58 år gammel mann hevder at han smuglet for å dekke inn spillegjeld.

Heroinbeslag på Svinesund

Her er tollvesenets bilde fra heroinbeslaget.

Foto: Tollvesenet

Mannen som kommer fra Ungarn, kom sammen med en ungarsk kvinne over grensen på Svinesund med omlag 10 kilo heroin gjemt i et reservedekk.

Verdt 15 millioner kroner

Nå er begge to dømt til 13 års ubetinget fengsel hver.

Saken ble fredag avgjort i Halden tingrett, hvor mannen hevdet at smuglingen var et enkeltstående oppdrag for en serber som han hadde spillegjeld til.

Halden tingrett valgte rett og slett og se bort fra denne forklaring da de fastsatte straffen som han nå må sone.

Avgiftsdirektør Bjørn Røse i tollvesenet sa til NRK.no da heroinen ble funnet på Svinesund 13. februar i fjor, at den tilsvarer omlag 50.000 brukerdoser. Med en gateverdi på nærmere 15 millioner kroner.

Heroinen stammer fra Kosovo.

Sønn ville ikke være med

Bjørn Røse

Avgiftsdirektør Bjørn Røse i tollvesenet.

Foto: Toll- og avgiftsdirektoratet

Det kom imidlertid ikke frem i retten hvem som skulle motta denne heroinen.

Det ungarske paret har hevdet hele veien at hun ikke var klar over heroinen i bilen. Først nektet også mannen å ha kjennskap til narkotikaen, men han tilsto i sin tredje politiforklaring fire dager etter at han ble pågrepet i februar i fjor.

Han har en leilighet i Østerrike som østerriksk politi har ransaket. Her ble hans sønn avhørt, og forklarte at han ble spurt om å være med på turen til Norge.

Ifølge sønnen sa faren at han skulle tjene 10.000 euro på turen, og at sønnen skulle få 4.000 euro av dette. Han takket imidlertid nei til å være med på smuglingen selv om faren spurte ham to ganger.

Paret har sittet varetektsfengslet siden de ble avslørt i februar i fjor. Ved siden av fengselsstraffen inndrar staten en personbil og to mobiltelefoner.

Det er foreløpig ikke klart om partene har innsigelser på dommen.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykken er på Rolvsøyveien

    Frontkollisjonen på Rolvsøy har skjedd på Rolvsøyveien, melder politiet. To personer er lettere skadet. Tre biler er involvert i ulykken. Det er omkjøring om Dikeveien og lange køer i området.

  • Front mot front på Rolvsøy

    To personer er lettere skadet etter en front mot front ulykke i Dikeveien på Rolvsøy i Fredrikstad. Det er trafikale problemer på stedet, melder politiet.