NRK Meny
Normal

Dobbelt så mye heroin på grensen

Hittil i år har det blitt beslaglagt dobbelt så mye narkotika langs norskegrensa som i fjor.

Tollaksjon på Svinesund - Wenche Fredriksen og Bjørn Røse

Kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund og tolldirektør Bjørn Røse konstaterer en dobling av smuglingen.

Foto: Camilla Næss

Heroinbeslag på Svinesund

Smuglerne blir stadig kreative i sine metoder. Her ser vi hvordan narkotikaen var gjemt under en bil.

Foto: Tollvesenet

Tollvesenet har aldri før vært i nærheten av årets tall.

Tar stadig større sjanser

Det er kontorsjef Wrenche Fredriksen i tollvesnet på svenskegrensa på Svinesund som kan fortelle at beslagstallene i år slår alle rekorder.

– Det viser jo at det kommer utrolig mye narkotika inn til landet vårt. Og at kurerene stadig blir mer kreative og tar større sjanser, sier Fredriksen til NRK.

Doblet fangsten

Tollvesenet har dobla fangsten fra 738 kg i fjor, til hele 1500 kg så langt i år. Og enda gjenstår et par måneder av 2009.

– 2009 ser ut til å bli et rekordår for norsk tollvesen når det gjelder narkotikabeslag, sier tolldirektør Bjørn Rløse, som tror mye av økningen kommer av at tollvesenet har blitt flinkere til å avsløre smuglerne.

– Som tolldirektør i Norge er jeg veldig stolt av mine tjenestemenn som greier å finne dette svineriet, Rise.

Les også:

Heroinbeslag økte med 52 kilo

Bare beslaget av Heroin har økt fra 52 kg i fjor til hele 94 kg hittil i år. Og Wenche Fredriksen i tollregion Øst Norge tror også at tollerne har blitt flinkere.

– Det er klart at vi hele tiden blir dyktigere. Tjenestemennene lærer stadig, og vi har avansert teknisk utstyr, og det er viktig, for smuglerne ligger alltid ett hakk foran oss, sier Fredriksen til NRK.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ikke meldt om flere uhell

    Det er ikke meldt om nye hendelser på veiene i indre Østfold de siste timene. Det sier operasjonsleder Pål-Andre Thorsby, i Follo politidistrikt. en person ble sendt til sjekk på grunn av nakkesmerter etter sammenstøt mellom to biler på Slituveien i 10-tiden, det er det eneste som er meldt inn av personskader etter at det var svært glatt på flere veier i indre Østfold i morges og i formiddag.

  • Drevne irer avslutter Månefestival

    Irske Waterboys skal avslutte Månefestivalen neste år. Bandet ble startet av Mike Scott i 1983, og har i en årrekke vært en festivalfavoritt i Norge. – Vi er superfornøyde med å ønske Waterboys velkomne til Gamlebyen, sier daglig leder Torill Frydenlund i Gamlebyen Festivaldrift AS.

    Mike Scott, The Waterboys, Kongsberg Jazzfestival 08.07.17
    Foto: Anders Nielsen / NRK