NRK Meny

1000-års jubileet i Sarpsborg

 • «Stjernekamp»-artister til Sarp

  «Stjernekamp»-artistene Nicoline Berg Kaasin og Knut Anders Sørum avslutter 1000-års jubileet til Sarpsborg by på nyttårsaften, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Artistene skal underholde sarpingene på torget. I tilllegg til Kaasin og Sørum vil et større nasjonalt navn bli lansert senere, skriver SA.

  Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Flere billetter til festkonsert

  Den store jubileumskonserten i Sarpsborg nærmer seg utsolgt. Lørdag kveld står Nico&Vinz og verdensstjernen Lionel Richie på scenen i Hafslundparken. – Nå får enda flere mulighet til å delta på konserten, etter at tusenårsfesten har fått tillatelse til å selge flere billetter enn først antatt, forteller jubileumssjef Svein Halvorsen.

  Lionel Richie
 • Sveriges Radio besøker Sarpsborg

  Sveriges Radios distriktssending fra Uddevalla, SR P4 Väst, er preget av Sarpsborgs 1000-års jubileum i dag. Peter Olsson rapporterer direkte fra jubileumsbyen i morgensendingen. På bildet intervjuer han Mona-Elise Wirkola om pilegrimsvandringen fra Nidaros.

  Sveriges Radio feirer Sarpsborg 1000 år
  Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK
 • Skal tale til kongen

  14 år gamle Maren Lorentzen Walther og tiåringen Markus Rosså har et spesielt oppdrag i dag: De to, som begge er aktive i Villekulla barne- og ungdomsteater, skal holde tale under kongebesøket ved 1000-års jubileet i Sarpsborg i dag, melder Sarpsborg Arbeiderblad. – Talen skal handle om Sarpsborg og hva vi liker med byen vår, sier Maren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Lenge å vente på nye eiere

  Budprosessen i Norske Skog og dermed Saugbrugs i Halden, er fortsatt i startfasen. Det jobbes for å få avklaring innen utgangen av februar, skriver Finansavisen. Innen den tid skal budrunden på Norske Skog AS være unnagjort og fabrikkene ha nye eiere, hvis alt går etter planen.

  Saugbrugs, Norske Skog Halden
  Foto: Rainer Prang / NRK
 • Kritikk mot legevakten i Halden

  Legevakten i Halden og Aremark har brutt forsvarlighetskravet, ifølge Fylkesmannen. Alle kommuner må sørge for at minst én lege er tilgjengelig for legevakt hele døgnet. Halden og Aremark legevakt oppfyller ikke kravet om forsvarlighet, når det gjelder tilkalling av ekstra lege, ifølge fylkesmannen.

  Kommunalsjef for Helse og omsorg i Halden kommune, Veronica Aam, sier de nå har tatt tak i problemet.