NRK Meny

1000-års jubileet i Sarpsborg

 • «Stjernekamp»-artister til Sarp

  «Stjernekamp»-artistene Nicoline Berg Kaasin og Knut Anders Sørum avslutter 1000-års jubileet til Sarpsborg by på nyttårsaften, skriver Sarpsborg Arbeiderblad. Artistene skal underholde sarpingene på torget. I tilllegg til Kaasin og Sørum vil et større nasjonalt navn bli lansert senere, skriver SA.

  Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • Flere billetter til festkonsert

  Den store jubileumskonserten i Sarpsborg nærmer seg utsolgt. Lørdag kveld står Nico&Vinz og verdensstjernen Lionel Richie på scenen i Hafslundparken. – Nå får enda flere mulighet til å delta på konserten, etter at tusenårsfesten har fått tillatelse til å selge flere billetter enn først antatt, forteller jubileumssjef Svein Halvorsen.

  Lionel Richie
 • Sveriges Radio besøker Sarpsborg

  Sveriges Radios distriktssending fra Uddevalla, SR P4 Väst, er preget av Sarpsborgs 1000-års jubileum i dag. Peter Olsson rapporterer direkte fra jubileumsbyen i morgensendingen. På bildet intervjuer han Mona-Elise Wirkola om pilegrimsvandringen fra Nidaros.

  Sveriges Radio feirer Sarpsborg 1000 år
  Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK
 • Skal tale til kongen

  14 år gamle Maren Lorentzen Walther og tiåringen Markus Rosså har et spesielt oppdrag i dag: De to, som begge er aktive i Villekulla barne- og ungdomsteater, skal holde tale under kongebesøket ved 1000-års jubileet i Sarpsborg i dag, melder Sarpsborg Arbeiderblad. – Talen skal handle om Sarpsborg og hva vi liker med byen vår, sier Maren.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Innbrudd i Fredrikstad

  Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.

 • Verner Orkerødskogen

  Orkerødskogen naturreservat i Moss kommune er blant 25 nye skogområder som nå blir vernet av regjeringen. Områdene er viktige for et stort antall truede arter, da halvparten av alle truede arter i Norge, og en rekke truede naturtyper, finnes i skog sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).