NRK Meny
Normal

- Vi må presse på

Politikere i indre Østfold oppfordrer kommunene til å stå sammen slik at tilbudet skal bli bedre for togpendlerne.

Full stopp på Østfoldbanen
Foto: Nrk-tipser

Togpendlerne oppfordret tirsdag politikerne til å handle for å få et bedre tilbud på Østre linje. Forsinkelser og et dårlig tilbud skaper store problemer for pendlerne.

Kjenner seg igjen

Ordførerkandidat for Venstre i Eidsberg, Rita Sletner, pendler til Oslo selv og hun kjenner seg igjen.

-  Jeg veit ingen som er så tålmodige som pendlerne. De betaler full pris for en vare og de får alt annet enn det de har betalt for.

- Vi må stå sammen

Politikerne fra indre Østfold oppfordrer til å stå sammen, slik at kommunene kan uttøve et felles press på jernbaneverket, NSB og sentrale politkeree.

 - Alle partier og alle kommuner langs Østre linje må stå sammen. Så må man legge inn et voldsomt felles trykk for å få jernbaneverket til å gjøre jobben sin, sier hun.

Enighet blant lokalpolitikerne

Ordfører for Senterpartiet i Eidsberg, Knut Hærland, er enig i oppfordringen om at lokalpolitikerne må stå samlet.

- Både pendlere og vi som driver politikk lokalt må presse på jernbaneverket, NSB og sentrale politikere. Vi må øve innflytelse ovenfor våre politikere slik at de investerer mer penger i systemet, sier han.

Østre linje har vært nedprioritert i statsbudsjettet, men ordføreren avviser at de har vært for defensive i presset ovenfor sentrale politikere.

- For tre uker siden reiste tre ordførere fra Askim, Trøgstad og Eidsberg selv inn til Oslo. Da hadde vi et møte med jernbaneverket for å sette fokus på dette.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenker trenering

    Frp-politiker Arvid Vestvik mistenker at det er krefter som prøver å trenere utbyggingen av det gamle sykehusområdet på Cicignon i Fredrikstad. Det skriver Fredriksstad Blad. Eiendomsutvikler Kan Cao, som kjøpte området for tre år siden, trenger en dispensasjon for å komme i gang med utbyggingen, men ifølge avisen er det allerede klart at det heller ikke i planutvalgets møte 1. mars blir noe endelig vedtak. – Jeg er nesten flau over byen vår. Glipper dette prosjektet, ser jeg ikke noe alternativ, sier Vestvik.

  • Dømt for å ha slått med flaske

    En 22 år gammel mann er dømt til fengsel i fire måneder for voldsbruk. Fredrikstad tingrett fant mannen skyldig i å ha slått en mann i ansiktet med en flaske på et utested i Fredrikstad i fjor sommer. Slaget førte til at mannen fikk brudd i kinnbenet.