NRK Meny
Normal

Tror næringslivet stiller opp for skutefesten

– Sponsing av Tall Ships Races betyr enormt for lokale bedrifter i Fredrikstad, mener leder av Fredrikstad industriforening, Lars Opsahl.

Tall Ships Races 2008, Christian Radich
Foto: HANDOUT / SCANPIX

Fredrikstad blir vertskommune for Tall Ships Races igjen i 2014, halvparten av budsjettet til regattaen skal komme fra sponsorer og Opsahl tror næringslivet mer enn gjerne vil stille opp.

– Det er reklame for byen og det er reklame som går utenfor vårt distrikt som er viktig. Jeg tror alle vil ha blest om byen og det som foregår her, sier han.

Ser langsiktig

Tall ships Races 2014 har et budsjett på 17 millioner kroner, rundt halvparten skal komme av sponsorinntekter. På tross av at enkeltpersoner tapte en del penger etter å ha satset egenkapital tror Opsahl man må se på investeringen i et større perspektiv.

– Jeg tror en må se en langsiktig effekt av et slikt arrangement. Det som skjedde sist, var vel at det var mange som satset i det små, og var litt skuffet over det. Men i det store og det hele tror jeg det er bra reklame på sikt.

Næringslivet står samlet for å sette Fredrikstad på kartet i større grad, sier Opsahl.

– At alle må være med å bidra, det skjønner vi

LES OGSÅ:

Arrangert siden 1956

The Tall Ships' Races er en internasjonal langdistanse kappseiling for store seilskip og har vært arrangert siden 1956.

Den holdes årlig i europeiske farvann og består av to kappseilingsetapper på flere hundre nautiske mil og en felles cruise-etappe i fellesskap mellom disse.

Ruten i 2014 begynner i Fredrikstad og ender i Bergen.

Sist Fredrikstad var vertsby var i 2005.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Beslagla 500 kartonger

    Tollerne på Ørje stanset i natt en bil og beslagla 100.000 sigaretter. Politiet har pågrepet en estlender som er på vei til arrest og avhør.

  • Ber russen følge reglene

    Politiet skriver på Twitter at de har mottatt vanvittig mange klager mot russ på grunn av støy og særdeles høy musikk. De har ikke hatt kapasitet til å rykke ut på alle meldingene, og anmoder russen på sterkeste om å vise hensyn og forholde seg til gjeldende regler.

    Russen samlet seg for å danse mellom russebiler og busser.
    Foto: Frans Graham Guttormsen / NRK