NRK Meny
Normal

- Trist og flaut med underskudd

Sparta endte med et underskudd på nærmere 1,7 millioner i 2010. – Flaut, innrømmer Tore Jobs, leder i Sparta Sport AS.

Leder i Sparta Sport AS -Tore Jobs

Leder i Sparta Sport AS er ikke stolt av underskuddet på nesten 1,7 millioner i 2010.

Foto: NRK

Dårlig kontroll på økonomien førte til store røde tall i regnskapet i Sparta Sport AS i 2010. Leder Tore Jobs er ikke fornøyd med underskuddet.

Påvirket av klubbdelingen

Klubbens budsjett for 2010 var på 15,5 millioner kroner, og Sparta endte med et underskudd på 1,67 millioner.

– 2010 var et spesielt år for oss. Vi delte klubben, og skilte ut A-laget og ungdomsavdelingen, noe som påvirket både inntektssiden og utgiftssiden til klubben, sier Tore Jobs til NRK.

Han understreker at dette økonomiske resultatet gjelder kalenderåret 2010, ikke sesongen 10/11.

– Sesongen 10/11 har gått i balanse, sier lederen i Sparta Sport AS.

LES OGSÅ:

Restskatt og moms

Underskuddet er knyttet til investeringer i Sparta Amfi, momsutgifter og skattekrav.

Våren 2010 måtte klubben håndtere en restskatt på utenlandske spillere fra 08/09, og dette medførte en kostnad på en halv million kroner. I tillegg var utstyr og medisinsk behandling en stor utgift samme år.

– I juni i fjor ble det også innført moms på kampbilletter. Dette hadde ikke klubben tatt høyde for, og vi økte heller ikke billettprisene som følge av dette, påpeker Jobs.

Med den store omsetningen klubben har hatt på på sesongkort, førte den nyinnførte momsen alene til et tap på 100.000 kroner.

LES OGSÅ:

– Ikke grunnet spillerlønninger

A-laget i eliteserien - Sparta Warriors - er den eneste aktiviteten i IL Sparta Ishockey Elite. Klubben mottar midler først og fremst via driftsselskapet Sparta Sport AS, og det er klubben som lønner spillere og trenere.

Sparta Warriors er i dag regjerende norgesmestere, men ifølge Jobs er det ikke NM-gullet som er årsaken til det dårlige økonomiske resultatet til klubben.

– Det er ikke overforbruk på spillerlønninger, sier Jobs til NRK.no.

Han peker på at de har brukt mye av driftens penger på investeringer i Sparta Amfi, og må ta kritikk på at de ikke har hatt kontroll.

Budsjetterer for overskudd

Dette er første gang på seks år det oppleves underskudd, og i Sparta budsjetteres det nå med et overskudd på 750.000 kroner i 2011.

Ifølge Jobs vil underskuddet i 2010 ikke få betydning for den sportslige satsingen kommende sesong. A-laget skal opprettholde omtrent samme nivå, avslutter Tore Jobs.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hjalp seilbåt med starttrøbbel

    Redningsskøyta Horn Rescue på Hvaler har hjulpet en seilbåt med startproblemer. Ifølge styrmann Anders Ödman er det ett av få oppdrag redningsskøyta har hatt på denne tiden av året.

    Redningsskøyta assisterer seilbåt
    Foto: Redningsskøyta Horn Rescue
  • Vinduer knust fire netter på rad

    Det har blitt knust vinduer fire netter på rad i et bygg som huser tannlegekontor og leiligheter i Kransen 12 i Moss, skriver Moss Avis. Ifølge tannlege Arne Trondsen har 10-12 vinduer blitt knust. Det er også skader på parketten og møbler. Politiet har pågrepet en person som er mistenkt for vindusknusingen.