NRK Meny
Normal

- Rygge skal være førstevalget

NHO Østfold vil at både kommuner og næringsliv skal ha Moss lufthavn Rygge som førstevalg. Nå arrangeres stormøte for å styrke lojaliteten.

Moss Lufthavn Rygge
Foto: NRK/Lars Håkon Pedersen

Det er NHO Østfold og flyplassens driftselskap RSL som trommer sammen til stormøtet i begynnelsen av september.

Vil skape dugnadsånd

Alle kommunene i Østfold, flere Akershus-kommuner og flere næringslivsforeninger er invitert til møtet, som avholdes på selve flyplassen

Målet er å få alle parter til å slå ring om Moss lufthavn Rygge.

– Vi må skape en dugnadsånd i hele fylket. Dette handler om å skape lojalitetsbånd til Moss Lufthavn Rygge. Det er helt avgjørende dersom flyplassen skal kunne utvikle nye og forbedrede rutetilbud, sier bedriftsrådgiver Gunnar Laursen i NHO til Moss Avis.

Skal gi drahjelp

NHO ønsker at flyplassen i Rygge skal være førstevalget, både for regionens offentlige sektor og for det private næringslivet. Billigere billetter til samme ruter fra Torp eller Gardermoen, skal ikke gjøre at man dropper å fly fra Rygge.

På denne måten håper NHO å kunne gi RSL så god drahjelp, at selskapets forhandlingsposisjon overfor flyselskapene bedres betraktelig.

– Det er ingen tvil om at flyplassen så langt har vært en knallsuksess, men lufthavnen står overfor store utfordringer. Drivstoffkostnadene øker, den økonomiske veksten avtar samtidig som renten stiger. Når dette kombineres med en fortsatt lav politisk vilje på sentralt hold til å legge forholdene til rette, er det mye å ta fatt i. Nettopp derfor blir det særs viktig at de som først skal ut og reise, bruker de tilbudene som finnes på Rygge, sier Laursen til Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Moi og Tarik på landslaget

    Både Tarik Elyounoussi og fetteren Mohamed Elyounoussi er tatt ut i Norges A-landslagstropp. Tarik har vært skadet i sesongoppkjøringen til Olympiakos, men har trent for fullt i to uker. – Han har egenskaper vi trenger, sa hovedtrener Lars Lagerbäck på pressekonferansen i dag. Kvalik-kampene mot Aserbadjan og Tyskland spilles 1. og 4. september.