NRK Meny
Normal

- Godt å være tilbake på jobb

Overlege Elisabeth Hegstad er takknemlig for velkomsten hun fikk av kolleger da hun i dag kom tilbake til sykehuset i Moss.

Video Utestengt lege vant over sykehuset

Tidligere utestengt overlege Elisabeth Hegstad synes det var godt å være tilbake på jobb igjen.

Hegstad har siden i februar i år vært utestengt fra jobben sin ved sykehuset i Moss av ledelsen ved Sykehuset Østfold, men i går fikk hun rettens medhold i at hun får stå i jobben inntil arbeidsrettsaken kommer opp senere i år.

Sykehuset gikk hardt ut mot overlegen i media

Hun ble utestengt fra sykehuset og måtte gå på dagen i februar i år. I juli gikk Sykehuset Østfold ut i media og sa at hun satte pasienters liv og helse i fare.

Dommen derimot viser at sykehuset ikke har hatt innsigelser mot hennes faglige innsats som lege. De la vekt på at hun var illojal, skapte konflikter og ikke viste ledelsen respekt.

– Kjennelsen sier at hun gjeninnsettes i stillingen. Min klient er selvsagt kjempefornøyd med det, sa legens advokat, Jan Tormod Dege til NRK i går.

– Dette er verdens hyggeligste arbeidsplass

Det har vært en lang vei å gå siden februar, da Sykehuset Østfold nektet henne både å operere og å treffe kollegaer i kafeteriaen. Moss Tingrett ga henne medhold, og kollegaer ved sykehusets avdeling i Moss har støttet henne fullt ut.

– Dette er verdens hyggeligste arbeidsplass. Jeg har hatt mye kontakt med kolleger siden jeg ble utestengt og gleden var gjensidig da jeg kom tilbake, sier Hegstad til NRK.

Sykehuset har anket kjennelsen som gir henne rett til å være på jobb i påvente av selve arbeidsrettssaken i november.

Se video øverst i saken!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke på Svinesundsbrua

    Trafikkuhell i retning mot Sarpsborg. Fem biler er involvert. Nordgående løp er stengt for trafikk.

  • Tatt for råkjøring på E18

    En politipatrulje som overvåket trafikken på E18 ved Slitu, har beslaglagt førerkortet til en mann i 20-årene. I følge politiet kjørte mannen for fort.