Vraker stadionplaner

Strømsgodset vraker stadionprosjektet på Sundland.

Nytt stadion på Sundland

Det blir ingen ting av planene om et nytt stadion på Sundland i Drammen.

Foto: Strømsgodset AS

Onsdag ble stadionplanene på Sundland i Drammen skrinlagt fordi prosjektet ikke lar seg finansiere. Det skjer et og et halvt år etter at Strømsgodset Fotball AS, ROM Eiendom og Drammen kommune ble enige om en intensjonsavtale. Drammens Tidende skriver at hovedårsaken er at utbyggeren Rom ville redusere både økonomisk ansvar og risiko.

- Vi føler at vi har kastet bort et år på Rom Eiendom og er ført bak lyset. Vi har tre ferdig underskrevete avtaler med ROM Eiendom om konkret stadionutbygging, men nå har de gått fra alle avtalene i løpet av denne perioden. Vi har ikke mulighet til å sitte rolig nå, så derfor sendte vi et brev til Drammen kommune for å se på om vi kan utvikle Marienlyst sammen med kommunen, sier administrerende direktør i Strømsgodset, Tom Berntzen til NRK.

Tom Berntzen

Tom Berntzen, administrerende direktør i Strømsgodset.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Fredag sendte klubben et brev til Drammen kommune med et spørsmål om å innlede et samarbeid for å utbedre Marienlyst stadion.

- Vi tror Marienlyst kan bli et flott alternativ. Det var ikke vårt førstevalg, men vi har lært mye om stadionbygg i løpet av denne prosessen, så vi ser hva folk ønsker og tror det kan bli veldig bra. hvis kommunen vil være med oss, sier Berntzen til NRK Østafjells.

Frustrert

Drammen kommune, Strømsgodset og ROM Eiendom hadde underskrevet tre avtaler.

- Vi hadde underskrevet en intensjonsavtale, en samarbeidsavtale og en rammeavtale. Alle avtalene inneholder konkrete kronebeløp og helt konkrete ting. En blir frustrert og oppgitt når Rom Eiendom løper fra det, sier Berntzen.

Utbygger Rom Eiendom sier til Drammens Tidende at de forstår klubbens reaksjon, men at de har gjort alt de kunne for å få til en løsning på Sundland.

Jeg synes det er trist av vi ikke fikk til en løsning med Strømsgodset på Sunland. Det har jeg fortalt både Tom Berntzen, Ivar Strømsjordet og Atle Kittelsen, sier Pål Berger i Rom Eiendom.

Vil være med videre

Nå setter klubben lit til Drammen kommune for å kunne bruke Marienlyst også i fremtiden. Det vil også eierne være med på.

- Vi vil investere penger på Marienlyst, slik at det blir en opplevelse for supportere og sponsorer å gå på kamp, sier en av eierne, Atle Kittelsen, til Drammens Tidende.

- Nå skal vi snu hver eneste stein for å få til dette. Men tiden begynner å renne ut, fortsetter investoren.

Et stadion på Sunland skulle etter de første planene stå ferdig til seriestart 2009. Utsettelsen har kostet dyrt.

- Vi skulle bruke 10-15 millioner over en treårsperiode, men har isteden blåst 50 millioner, sier Kittelsen til avisen.