Hopp til innhold

Voldtektsdømt sier han var vitne

En mann i nabolaget, som tidligere er dømt for overfallsvoldtekt, har fortalt politiet om observasjoner han gjorde den natten Sigrid Schjetne forsvant. De kan ikke stemme, mener politiet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant sporløst på vei hjem for 24 dager siden.

Foto: Privat / NTB scanpix

Politiet bekrefter at de derfor har siktet ham for falsk forklaring. Den siktede, som er i slutten av 20-årene, bor i det samme området som den savnede.

Han ble dømt for blotting og overfallsvoldtekt i Gulating i 2007.

Gikk selv til politiet

Ifølge VG gikk den nå siktede mannen til politiet med en observasjon av Sigrid, etter å ha hørt om saken i mediene.

Politiet har gått gjennom observasjonen, og i forbindelse med en rekonstruksjon, skal de ha informert ham om at den observasjonen han har meldt fra om, ikke kan stemme.

Nå er han siktet for falsk forklaring i forbindelse med 16-åringens forsvinning. Det var TV 2 som meldte om siktelsen onsdag kveld.

Tidligere dømt for voldtekt

Mannen ble i Gulating lagmannsrett i 2007 dømt for overfallsvoldtekt.

Politiet skriver i en pressemelding i formiddag at han ikke blir varetektsfengslet for falsk forklaring.

– Vi kan bekrefte at et vitne i Sigrid-saken er siktet for falsk forklaring. Vitnet har vært i avhør, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Politiet vil ikke gi ut noen detaljer om siktelsen eller avhøret.

Beate Hamre var bistandsadvokat, og Kim Gerdts var forsvarer. Gerdts er fortsatt advokat for den siktede, og det eneste han ønsker å si om saken er at politiet bruker siktelsen for å innbringe og avhøre mannen.

– Vil få etterspill

– Her har politiet benyttet seg av en «skinnsiktelse» for å kunne gjennomføre tvangsmidler. Dette mener vi er ulovlige tvangsmidler og dette vil få etterspill, sier Gerdts til VG.

Familien til den savnedes bistandsadvokat Harald Stabell sier til NRK at han ikke ønsker å kommentere de nye opplysningene.

Det er 24 dager siden 16-åringen forsvant fra Østensjø i Oslo. Familien har utlovet en dusør på 1 million kroner for opplysninger som kan føre til oppklaring av saken.