Hopp til innhold

Frykter sommer med økt vinningkriminalitet

Politimester ser for seg het sommer på tyveri- og innbruddsfronten etter kraftig vekst så langt i år.

Innbrudd

Vinningskriminaliteten i Østfold har steget dramatisk de fire første månedene i år - i forhold til 2009. Politimester frykter stor sommerkriminalitet.

Foto: colourbox.com

Vinningskriminaliteten i Østfold har økt kraftig så langt i år.

Fra januar til april har grov vinningskriminalitet økt med nesten 20 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Selv om statistikken for mai i år er mer normal, er politimester i Østfold, Otto Stærk, redd for en ny økning nå som sommersesongen er rett rundt hjørnet.

- Vi går inn i en sesong der blant annet båttyverier er høyst aktuelt, og da må vi se hva vi kan få gjort med det. Men vi er også avhengig av at publikum bidrar, og sørger for å låse ting og passe på så godt de kan, sier Stærk til nrk.no.

Les også:

Politimester i Østfold Otto Stærk

Statistikken for mai i år er mer normal enn for de fire første månedene i år. Men politimester i Østfold, Otto Sterk, er redd for en ny økning nå som sommersesongen er rett rundt hjørnet.

Foto: Øyvind Andersen

I feil retning

Med en økning på 15 prosent for simpelt tyveri og nesten 20 prosent på grovere forhold, går Østfold i motsatt rettning i forhold til resten av landet, der tallene på vinningskriminalitet synker.

Politimester Stærk tror innsatsen fra kollegaer i nabofylkene kan være noe av årsaken til den markante økningen.

- Det har nok også med å gjøre at det er stort fokus på mobile vinningskriminelle i andre fylker. Når det klemmes til mot disse kriminelle ett sted, så flyttes den kriminelle aktiviteten til et annet sted, sier han.

Båtmotorer

Årlig stjeles båter og båtmotorer for millioner rundt Oslofjorden av mobile, øst-europeiske ligaer. Politiet minner om at folk selv må være flinke til å låse og oppbevare gjenstander.

Foto: Rainer Prang / NRK