Politiet vil holde 18-åring fengslet

Politiet vil be om ytterligere varetektsfengsling av 18-åringen som er siktet etter at en tenåringsgutt døde på en hjemmefest i Hokksund.

Hjemmefest i Hokksund

En 17 år gammel gutt døde av stikkskader han ble påført på en hjemmefest i Hokksund i september. Noen få var invitert på festen, men rundt 60-70 ungdommer dukket opp.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Minnestund for Jonas Wendelborg Bråten

17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde av stikkskadene han ble påført på hjemmefesten i Hokksund.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK
Harald Stabell

Mannens forsvarer, Harald Stabell, sier 18-åringen er forberedt på å bli sittende i varetekt.

Foto: Ingvild B. Sund / NRK

17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde etter å ha blitt livstruende skadet av et stikkvåpen på en hjemmefest i Hokksund natt til 22. september. En 18 år gammel mann er siktet for å ha påført 17-åringen de dødelige skadene. 18-åringen har sittet i varetekt i snart fire uker.

– Vi ønsker å holde 18-åringen fengslet av hensyn til etterforskningen, sier politiadvokat Heidi Neumann i Søndre Buskerud politidistrikt.

Politiet har så langt avhørt rundt 50 av ungdommene som var på festen. Det gjenstår noen vitneavhør. Politiet har en viss formening om hva som skjedde, men de vil ikke gå i detalj om hendelsesforløpet.

Les: Politiet advarer mot hjemmefester

Medieforbudet opphevet

18-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han er forberedt på at han kan bli sittende i varetekt en stund til.

– Han er forberedt på at det kan bli en forlengelse fordi det er en oppfattende etterforskning, og det er bevisforspillelsesfare, sier Harald Stabell som er 18-åringes forsvarer.

Advokaten sier at 18-åringen har det svært tøft. De siste to ukene har han blitt flyttet opp på en avdeling hvor han får møte andre innsatte. Medieforbudet er også opphevet.

– Det er en stor påkjenning for ham å sitte i varetekt. Han er 18 år og har en alvorlig siktelse mot seg.

Håper på snarlig løslatelse

Politiadvokaten ønsker ikke å si noe om hvor mange uker de vil be om når fengslingsperioden skal forlenges førstkommende tirsdag. Ifølge mannens forsvarer vil politiet be om to uker.

– Både han og jeg håper at han snart blir løslatt fra varetekt, og mye tyder på at han snart blir det, sier Stabell til NRK.no.

18-åringen sier han ikke husker hva som skjedde på hjemmefesten. Han erkjenner ikke straffskyld.

Les også: Har fått flere bilder fra festdeltakerne