Hopp til innhold

Vil ha flere idrettsbarnehager

Oslo kan få en rekke nye idrettsbarnehager. Byråd Torger Ødegård vil gjøre plass til barna i alle de nye hallene som bygges i byen.

Idrettsbarnehage på Ekeberg
Foto: Karl Erik Brøndbo / NRK

Ødegaard vil også se på muligheten for å bygge idrettsbarnehager i eksisterende haller.

- Gir enorme muligheter for barna

I høst åpnet Oslos aller første idrettsbarnehage på Ekeberg  (TV-lenke).

- Det er en veldig herlig gjeng med barn vi har her, og jeg opplever at de er fornøyde og blide. De vil ikke hjem på ettermiddagen og sånn, og det mener jeg er et godt tegn, sier styrer Anette Hegna-Gundersen.

Barnehagen ligger i Idrettens hus på Ekeberg, og ifølge Anette Hegna-Gundersen gir beliggenheten enorme muligheter for barna.

- Når vi har hallen i tillegg så kan barna få utfolde seg, og det kan være lyd, men det er en lyd som er akseptabel, og barna får brukt kroppen sin, sier hun.

Idrettsbarnehage Ekeberg
Foto: Karl Erik Brøndbo / NRK

Og nå kan det bli flere slike barnehager.

Vil ha flere idrettsbarnehager

Byråd Torger Ødegård vil gjøre plass for barna i mange av de nye idrettshallene som skal bygges i Oslo. Samtidig vil han etablere barnehager i de hallene som allerede ligger i byen.

- Særlig bybarn har godt av å være aktive, drive idrett og røre på seg. Vi har mange fine idrettsanlegg i byen, og det skal bygges mange nye. Hvis vi kan etablere flere barnehager raskere i tilknytning til idrettsanlegg, og i tillegg få barn interessert i idrett, så er det veldig positivt, sier barnehagebyråden.

Oslo idrettskrets har planer om seks nye haller i løpet av de neste tre årene, og mener forslaget til byråden er bra.

Hilser konkurrenter velkommen

- Jeg syns det er et fint forslag. Her må vi prøve på alle måter å samle ressurser og muligheter. Et samarbeid med barnehager og idrettshaller er selvfølgelig riktig og viktig der det er mulig å få til det, sier lederen i Oslo idrettskrets, Rolf Nyhus.

Det kan gå noen år før vi får flere idrettsbarnehager i hovedstaden. Mye arbeid gjenstår, men de involverte satser på et møte rett over nyttår.

I barnehagen på Ekeberg hilser de konkurrenter velkommen.

- Det tror jeg er kjempeviktig for vår videre utvikling, sier Anette Hegna-Gundersen.