Valp stakk av hjemmefra – tok bussen åtte stopp

Hvor hadde han tenkt seg? Valpen tok bussen fra Sinsen til Jernbanetorget før reisekameratene fikk overlevert den politiet.

Tok bussen alene

I TRYGGE HENDER: Valpen ble overlevert til eierne av politiet etter en litt annerledes busstur.

Foto: Oslo politidistrikt

Ameli satt på 31-bussen med pappa Vegard Sælevik og hunden deres Lucy. Så labbet det inn en firbent passasjer på Sinsen.

Ameli, pappa Vegard og Lucy

Ameli, pappa Vegard og hunden Lucy hadde en annerledes busstur

Foto: Privat

– Jeg tror den kom inn fordi den ville hilse på hunden vår, sier 10-åringen til NRK.

Plutselig lukket dørene seg. Og den firbente passasjeren ble sperret inne. Ameli merket at valpen ble litt vill og usikker. – Vi viste ikke hvor gammel den var, men vi merket at det var en valp som ikke hadde lært seg helt hvor den skulle gjøre av seg, forteller Ameli.

Varslet politiet

Pappa Vegard så to menn som han trodde var valpens eiere, men da han vinka på dem, signaliserte de at den ikke var deres. Kunne hunden ha gått på bussen helt alene?

Den 21 år gamle studenten Alexandra Mieszkowska hadde også merket seg hunden som satt og ventet så pent på bussen på Sinsen.

De ble enige om at den lille valpen nok hadde rømt fra noen. For de merket alle at det var en trygg og tillitsfull valp som mest sannsynlig hadde et godt hjem. Selv om den nå var litt stressa.

Mens pappa Vegard varslet bussjåføren og politiet satt jentene og passet på den bortkomne valpen.

trikk og buss

Valpen reiste 8 stopp fra Sinsen til Jernbanetorget før turen var over

Foto: Thea Berg Martinsen / NRK

På Jernbanetorget møtte reisefølget to smilende politibetjenter, som kunne levere valpen tilbake til bekymrede eiere på Sinsen.

Både Ameli og pappa Vegard er veldig glade for at valpen kom trygt hjem igjen. – Vi har jo en hund selv som er 11 måneder. Så at valpen kan stikke av er veldig skummelt, forteller pappa Vegard.

Laster Twitter-innhold