Truet etter sjokolade-kritikk

Blogger Gunnar Roland Tjomlid (37), ble truet med søksmål av Sjokoservice Norge, etter at han kritiserte firmaet på hjemmesiden sin. Lederen i firmaet er bosatt i Fredrikstad.

tjomlid

Bloggeren Gunnar Tjomlid ble truet med søksmål fra Sjokoservice Norge da han var med på å skrive negativt om helsesjokoladen Xocai.

Foto: skjermdump frå helsesjokolade.net / Privat

Xocai Helsesjokolade skal ifølge produktbeskrivelsen styrke immunforsvaret, bedre hukommelsen, være forebyggende mot infeksjoner og betennelser og ha flere andre gunstige effekter.

I går skrev nrk.no om bloggeren ”Morten” som for et par år siden skrev et innlegg på sin egen blogg der han mente at sjokoladen fra Xocai lovte mer enn den kunne gi. Han var kritisk til sjokoladens påståtte helsegevinst, og at produktet ble solgt ved såkalt nettverkssalg.

Fredrikstad-firma


Tilbakemeldingene lot ikke vente på seg og i april i år fikk «Morten» en e-post der firmaet Sjokoservice Norge hevdet de formidlet reaksjoner fra sitt amerikanske moderselskap, MXI Corp.

Både foreningens kontaktperson og lederen av styret er menn bosatt i Fredrikstad, skriver Fredrikstad Blad.


«Morten» skal ha fått beskjed om at et syvsifret søksmål i dollar var i anmarsj. Sjokoservice Norge påpekte i e-posten at de kunne se at mange blogginnlegg var skrevet i arbeidstida, og sendte derfor e-posten til bloggerens arbeidsgiver og kollegaer.

Ifølge «Morten» publiserte Sjokoservice Norge en artikkel på sine hjemmesider der de skal ha lagt ut kjørebeskrivelser til huset, og et kartutsnitt fra Google Maps med oversikt over bostedet. I tillegg la de ut et bilde som viste hans «stamtre», altså bilder og navn på «Mortens» foreldre, søsken og kone, med alles yrker, fødselsår og bosted oppgitt. I tillegg skal de ha oppfordret sine 9000 medlemmer til å kontakte ham i arbeidstiden.

Les også:

Søksmål

Senere fattet bloggeren Gunnar Tjomlid interesse for saken, og tok kontakt med firmaet.

gunnar tjomlid

Gunnar Tjomlid ble truet med søksmål etter å ha kritisert sjokolade-firmaet.

Foto: Privat

– Jeg forsøkte å ringe dem for å gi beskjed om at jeg ønsket å offentliggjøre e-postutvekslingen mellom «Morten» og Sjokoservice Norge. Da jeg ikke fikk svar, publiserte jeg innlegget på bloggen min, forteller Tjomlid til NRK Østfold.

Senere ble han kontaktet av firmaet.

– Da jeg fortalte om innlegget mitt, fortalte de at jeg kunne vente meg et søksmål, sier han.

Tjomlid er ikke redd for å bli saksøkt.

– Mitt mål var å få frem informasjonen som ble fjernet, og vise de som står bak at vi ikke kan tolerere slike trusler, sier han.

NRK har ikke fått tak i Sjokoservice Norge. Men til Fredrikstad Blad sier en representant for selskapet at han ikke vil kommentere saken.