NRK Meny
Normal

Føler seg misbrukt av sjokoladeselskap

Politiinspektør Hanne Kristine Rohde føler seg misbrukt av Sjokoservice Norge etter at hun er fremstilt som en talsperson for den omstridte helsesjokoladen Xocai.

Hanne Kristine Rohde og Sjokoservice

Hanne Kristine Rohde er leder av Leder av Seksjon for volds og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Hun føler seg misbrukt av et firma som selger en sjokolade som skal ha god helseeffekt.

Foto: NTB Scanpix/ Skjermdump Sjokoservice Norge

NRK.no skrev i går om hvordan firmaet Sjokoservice Norge skal ha truet to bloggere som skrev kritisk om sjokoladen Xocai. Firmaet påstår at sjokoladen har helsebringende effekt, og bloggerne mente de kunne dokumentere at helseeffekten ikke var som lovet.

Bloggerne sier til NRK.no at de ble truet med store søksmål og opplevde situasjonen som ubehagelig.

I dag går også Oslos politiinspektør Hanne Kristine Rohde ut med kritikk av Sjokoservice Norge. På firmaets hjemmesider ligger det en artikkel der Rohde skryter av Xocai. Men denne fremstillingen mener Rohde er feil.

– Jeg vil ha meg frabedt å bli brukt i produktreklame uten å ha blitt spurt først. Jeg har nå sendt e-post til selskapet og bedt om at de fjerner dette fra alle nettsider det ligger ute på, sier Rohde til Dagbladet.

Nevnte sjokoladen i intervju

Artikkelen er hentet fra et intervju i magasinet Bedre Helse, hvor Rohde nevnte Xocai som en av søtsakene hun unner seg i en travel hverdag.

gunnar tjomlid

Gunnar Tjomlid er en av bloggerne som mener han har blitt truet av Sjokoservice Norge.

Foto: Privat

–- Jeg ble intervjuet om kosthold, og om hva jeg spiser og gjør for å holde meg gående i en krevende sjefsjobb. Da jeg fikk spørsmål om hva jeg liker av søtsaker sa jeg at jeg var glad i mørk sjokolade og nevnte vel at jeg synes sjokoladen Xocai er veldig god, sier Rohde.

Produktene fra Sjokoservice Norge skal ifølge produktbeskrivelsen styrke immunforsvaret, bedre hukommelsen, være forebyggende mot infeksjoner og betennelser, og ha flere andre gunstige helseeffekter.

– Ingen bindinger til Sjokoservice Norge

Rohde ble først klar over koblingen til Xocai i dag. Hun forklarer til Dagbladet at hun aldri har snakket om sjokoladens påståtte helsegevinst, men kun at den smaker godt.

– Jeg har ingen bindinger eller økonomiske ressurser til Sjokoservice Norge og ønsker ikke å bli brukt på denne måten.

NRK.no har gjentatte ganger prøvd å få tak i representanter for firmaet for å få en kommentar til de siste par dagers kritikk, men selskapets talsmann er for tiden på ferie og er ikke tilgjengelig.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.