– De har tillit, men vi er ikke fornøyd med prestasjonene

Tom Freddy Aune har fremdeles tillit som hovedtrener i Fredrikstad, men styret i klubben drøfter situasjonen fortløpende.

FFK-trener Tom Freddy Aune

FFK-trener Tom Freddy Aune tok på seg ansvaret for tapet mot Kvik Halden.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

– Det som har blitt vist av resultater hittil er absolutt ikke bra nok. Vi er nødt til å ha en dialog med støtteapparatet, og høre hvilke muligheter vi har og hva de synes, sier styreleder i Fredrikstad FK, Gunnar Umbach Hansen.

I går ble laget slått ut av NM av 2.-divisjonslaget Kvik Halden. Heller ikke i eliteserien har laget imponert i sesongstarten.

Etter de sju første kampene står laget med fire tap, to uavgjort og kun én seier – mot tabelljumbo Stabæk.

Vurderer situasjonen fortløpende

Gunnar Umbach Hansen

Styreleder i Fredrikstad FK sier at styret ikke er fornøyd med resultatene denne sesongen.

Foto: Tomas Berger / NRK

Det er nå bare ett poeng som skiller dem fra nedrykksplassen. Det er for dårlig mener styrelederen.

– Vi kan ikke si at vi er fornøyde med resultatene. Prestasjonene startet helt greit, men så har det uteblitt etter hvert, sier Umbach Hansen.

Har trenerne i klubben fremdeles styrets tillit?

– De har jo tillit, men vi er ikke fornøyde med det som har blitt prestert. Det er teamet rundt spillere, trenere og de sportslige prestasjonene vi ikke er fornøyde med.

Hva gjør styret i klubben med dette?

– Vi skal ha en diskusjon på dette, og vi har også en løpende drøfting av resultater.

Aune tok ansvar for cuptapet

Fredrikstad-trener Tom Freddy Aune var i går klar på at det er han som må ta ansvaret for at laget tapte mot Kvik Halden.

Det er jeg som er hovedtrener og det er mitt ansvar, og det ansvaret må jeg ta. Det er bare å beklage at vi ikke presterer bedre, men det er dette nivået vi er på nå, dessverre, sa han til NRK.no etter kampen.

– Det er altfor dårlig av Fredrikstad Fotballklubb, uansett hvordan man vrir og vrenger på det.

– Det virker som at det lugger

Leder i Fredrikstads supporterklubb Plankehaugen, Enrique Leonides Arnesen innrømmer at supporterne har snakket om trenersituasjonen i klubben.

– Supporterne prater selvfølgelig om dette, blant annet på vei hjem fra kampen i går. Jeg kan ikke snakke for alle, men selv synes jeg at man kanskje burde se på mulighetene for å hente hjelp utenifra, sier han.

Han har fremdeles tillit til Tom Freddy Aune som hovedtrener, men sier at klubben burde se på mulighetene til å hente inn noen som kan hjelpe til.

– Alle vet at klubben sliter med økonomien, men allikevel hadde han kanskje hatt litt bruk for ekstern hjelp. Spillerne prøver jo så godt de kan, men det virker som at det er noe som lugger.