Tok drosje på innbruddsraid

Hun ble raskt avslørt, den 50-årige Sarpsborg-kvinnen som to ganger brukte drosje for å få med seg tyvegodset etter innbrudd.

Drosjer

To ganger brukte kvinnen drosje for å frakte tyvgodset. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Stein Arild Olaussen

50-åringen møtte for tingretten i Sarpsborg i begynnelsen av måneden. Tiltalen omfattet to innbruddstyverier. Og kvinnen innrømmet skyld i begge. Så ble hun da også avslørt etter kort tid i begge tilfellene.

Visste at huseieren nettopp var død

Tidlig en morgen i november 2012 dro hun, sammen med en mann, til en leilighet ikke langt fra Sarpsborg sentrum. De visste at mannen som bodde i leiligheten nettopp var død, og at leiligheten stod tom. Ytterdøren til boligen stod ulåst da de to kom.

De gikk inn i leiligheten og forsynte seg med en 42-tommer TV og en del kjøkkeninventar. Da de hadde samlet sammen det de ville ha med seg, ringte de etter drosje. Drosjen kom, de stablet tyvgodset i drosjen og fikk den til å kjøre til kvinnens søster.

Drosjesjåføren ante at alt ikke var som det skulle, og varslet politiet. Politiet rykket ut og fant tyvgodset i leiligheten til kvinnens søster.

Drosje hele veien

En kveld i fjor sommer tok kvinnen drosje fra Sarpsborg sentrum. De kjørte innom en annen adresse i sentrum og plukket opp en annen av kvinnens bekjente. Så gikk turen til en bolig i Skjeberg.

Mens drosjen ventet et stykke fra, gikk de to passasjerene til huset, de tok en stein og knuste en rute i inngangsdøren. De to gikk inn i huset og fant en TV som de bar med seg ut og som de plasserte i den ventende drosjen.

Politiet fikk også denne gangen melding om hva som skjedde, og etter noen hundre meters kjøring ble drosjen stanset og de to passasjene pågrepet.

Kvinnens niende dom

I løpet av de siste 20 årene er kvinnen domfelt åtte ganger.

Tingretten har tatt noe hensyn til at det er gått lang tid fra de første innbruddet skjedde til saken kom opp for retten.

Dommen fra Sarpsborg tingrett lyder på fengsel i 45 dager, men 30 dager av dommen er gjort betinget. Fem dager av den ubetingede delen av dommen er allerede sonet i varetekt.