To tiltalt for dyrking av cannabis

To menn fra Fredrikstad er begge tiltalt for dyrking av cannabis i forholdsvis stort omfang.

Cannabisplante

To menn er tiltalt for omfattende cannabisdyrking i Fredrikstad.

Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Den ene rettssaken er berammet for tingretten i Fredrikstad om to uker. Ifølge tiltalen skal en 45 år gammel mann ha hatt til sammen 28 cannabisplanter av varierende størrelse i boligen sin i Fredrikstad. Plantene utgjorde samlet nær 2,5 kilo tørket cannabis. Mannen er også tiltalt for oppbevaring og bruk av cannabis.

45-åringens forsvarer, advokat Leif Tomas Vik, ønsker foreløpig ikke å kommentere hvordan klienten stiller seg til tiltalen. Statsadvokat Guro Hansson Bull tar forbehold om at det blir lagt ned påstand om inndragning av utstyr til dyrking av cannabis.

Tre kilo cannabis

I april er det berammet en straffesak mot en 46 år gammel mann fra Fredrikstad. Tiltalen mot ham er mer omfattende.

46-åringen er tiltalt for å ha dyrket cannabis ved flere anledninger fra 2008 til 2013. Han er tiltalt for å ha dyrket 55 cannabisplanter i januar 2013. Ifølge tiltalen oppbevarte mannen nær tre kilo cannabis i boligen i Fredrikstad.

Tiltalen mot 46-åringen omfatter også brudd på våpenloven. Han er også tiltalt for å ha stjålet strøm fra Fredrikstad energiverk.

Begge de to mennene er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 162 første og annet ledd, som omhandler grov narkotikaforbrytelser. Strafferammen for denne typen saker er fengsel i 10 år.