To personer knivdrept i Oslo

To personer er døde etter knivstikking to steder i Oslo onsdag morgen, opplyser politiet. En mann er pågrepet for begge drapene.

Bildekombinasjon: Knivdrap på Manglerud og på Grønland i Oslo

Onsdag morgen ble to personer knivdrept – en kvinne på Manglerud og en mann på Grønland. Politiet fikk melding om hendelsene med litt under én times mellomrom. Bildet til venstre er fra Grønland mens bildet til høyre er fra Manglerud.

Foto: TIPS/NTB SCANPIX

Det skjedde to knivdrap på under en time i Oslo onsdag morgen:

  • Klokken 07.38: Politiet får melding om at en kvinne var knivstukket på Manglerud. Da politiet kom til stedet var kvinnen livløs. Hun ble noe senere erklært død av helsepersonell på stedet.
  • Klokken 08.21: Politiet får melding om at en mann var knivstukket i Breigata på Grønland. Han ble erklært død på sykehus kort tid etter
  • Klokken 12.05: Politiet pågriper en mann i 50-årene. Mannen er kjent for politiet fra før, og knyttes til begge drapene.

Artikkelen fortsetter under kartet.

Laster kart, vennligst vent...

En kvinne ble knivdrept på Manglerud, mens en mann ble knivdrept i Breiegata på Grønland.

Banker på dører for å finne vitner

Både på Grønland og på Manglerud er politiet på jakt etter mennesker som var i nærheten, og kan ha sett eller hørt noe. De banker nå på dører for å finne vitner.

– Vi har avhørt og avhører flere vitner som er viktige i saken, sier politiinspektør Grete Lien Metlid på en pressekonferanse klokken 12.

Politiet ber om tips og informasjon fra vitner eller andre personer som har opplysninger om drapene på telefon 22 66 96 00.

Laster Twitter-innhold

Kvinne drept på Manglerud

På Manglerud er et område på flere hundre kvadratmeter sperret av. Kvinnen ble knivstukket ved et garasjeanlegg som tilhører boligblokker i nærheten.

Kvinnen var norsk, opplyser politiet på en pressekonferanse. De har grunn til å tro at hun hadde en relasjon med den pågrepne.

Politiet kjenner foreløpig ikke til noen relasjon mellom de to ofrene.

Åstedet ligger like ved Manglerud-senteret og E6. Tre politibiler, én bil med krimteknikere og helsepersonell var på stedet like før klokken 10.

En kvinne ble knivstukket på Manglerud og erklært død av helsepersonell på stedet.

Mann drept på Grønland

Mannen som ble knivdrept på Grønland var norsk, med utenlandsk opprinnelse, opplyser politiet. Den pågrepne skal også ha hatt en relasjon til denne mannen.

På Grønland er et større område sperret av, blant annet krysset Motzfeldts gate – Breigata, samt flere andre gater. Ved krysset like før klokken halv 11 er det fire politibiler og minst to sivile politibiler,

Politiet har markert flere områder på bakken i smuget ved siden av et gatekjøkken, og sikrer seg spor og fotografier.

Politiet jobber på stedet etter at en person ble knivstukket og drept i Breigata i Oslo.
Kriminaltekniker etter drap på Grønland

En kriminaltekniker undersøker drapsåstedet i Breiegata på Grønland. Det er mye blod på åstedet.

Foto: Martin Zondag / NRK

Lette etter bil

Politiet lette i flere timer etter en bil som kan ha sammenheng med drapene. Bilen er funnet, på en annen adresse en den mistenkte ble pågrepet.

Politiet vil ikke gå ut med videre opplysninger om bilen er knyttet til drapene, men de sier de per nå ikke leter etter andre gjerningspersoner.

Umiddelbart etter hendelsene bisto politiet i Follo Oslo-politiet med å undersøke biler som kjørte ut av Oslo på E6. Kontrollen ble avsluttet uten pågripelser, opplyser Follo-politiet til NRK.

Knivdrap i Breigata på Grønland

GRØNLAND: Det ene knivdrapet fant sted på Grønland i Oslo.

Foto: Heidi Fjørtoft Klokk / NRK
Politisperringer i Motzfeldtz gate etter knivdrap

Politiet har satt opp ekstra sperringer rundt åstedet i Motzfeldts gate på Grønland.

Foto: Martin Zondag / NRK