To omkommet og fem savnet

Politiet frykter at sju personer kan ha mistet livet i brannen i et større bolighus ved Gulskogen stasjon i Drammen søndag.

Brann på Gulskogen
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

15 personer kom seg ut da det begynte å brenne. To personer er sendt til sykehus. Tilstanden til den ene er kritisk. Det betyr at det trolig har oppholdt seg minst 20 personer i huset.

Røykdykkere fra brannvesenet fikk vanskeligheter med å gjennomsøke bygningen på grunn av stor rasfare.

Det er ennå usikkert når etterforskere kan gå inn i bygget.

En person ble funnet omkommet ved kjellerinngangen. Vedkommende er hentet ut og fraktet til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

KRIPOS deltar i etterforskingen.

Kripos kom til Drammen søndag kveld. De har gjort observasjoner på åstedet, og vil begynne med sine tekniske undersøkelser, hente ut den andre omkomne som er funnet og søke etter eventuelt savnede fra mandag morgen.

Politiet begynner nå å danne seg et bilde av hvor mange som befant seg i huset.

- Vi tror at det var et sted mellom 20 og 30 personer sier jourhavende jurist Monica Hanø i Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

Les også:
Kommunen følger opp de berørte

Parkering ved Gulskogen stengt

Kritisk skadet

Tilstanden skal være kritisk for personen som fikk røyk- og brannskader. Vdkommende er sendt til Haukeland Universitetssykehus i Bergen. Den andre er innlagt ved sykehuset Buskerud med lettere skader.

Brannvesenet i Drammen rykket ut med ti mann, og det brant kraftig i hele huset da brannfolkene ankom stedet. I morgentimene søndag var det mannskap fra brannvesenet i Nedre Eiker som overtok og drev etterslukking.

Video nsps_upload_2008_11_9_12_28_26_534.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Video: Det brant voldsomt i huset da brannmannskapene ankom stedet. Foto: Tor Keiser.

Utenlandske arbeidere

I følge naboer på stedet har det i flere år bodd mange utenlandske arbeidere i huset, som er en eldre trebygning.

Naboer opplyser til NRK at det natt til søndag var en fest i huset. Det var svært mange mennesker til stede. Det var en god del støy fra festdeltagerne.

Ifølge politiet var det en gruppe polakker som befant seg i bolighuset, som ligger like ved Gulskogen stasjon.

Huset leid ut til bemanningsselskap

Huset eies av en eiendomsutvikler i Drammen. Han opplyser til NRK at alle brann- og sikkerhetsforskrifter var fulgt opp. Han har vært eier av huset i noe over tre år.

- Huset var for tiden utleid til et bemanningsselskap i Oslo som formidler polske håndverkere, sier huseieren.

Uklart hvor mange som var tilstede

Søndag ettermiddag opplyser politiet at fem personer fortsatt er savnet, og at de frykter disse befinner seg i brannruinene.

De overlevende får nå hjelp.

– I første omgang blir de ivaretatt av helsepersonell og sosial vakttjeneste, som sørger for omsorg, mat og klær til dem, sier jourhavende jurist Monica Hanø i Søndre Buskerud politidistrikt.

Ifølge poltiet var det registrert fire personer på adressen i folkeregisteret, men det var trolig en del familie og venner på besøk.

Midlertidig på hotell

De evakuerte har midlertidig fått plass på et hotell i byen. Kommunens helseteam og kriseteam er på plass for å ta seg av dem.

Politiet fikk melding om brannen ved 5-tiden søndag morgen.Årsaken til brannen er ennå ikke kjent.

Brann på Gulskogen
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

(NRK/NTB)