Tiltalt for forsikringsbedrageri

To kvinner og to menn er tiltalt for forsikringsbedrageri, etter at en enebolig ble totalskadet i brann på Nakkerud i Ringerike i januar 2014.

Brann Nakkerud 3

Huset på Nakkerud var fullstendig overtent da nødetatene kom fram.

Foto: Ole Edvin Tangen

De fire skal ha tent på huset for å få utbetalt forsikringssummen på drøye 7,7 millioner kroner, melder Ringerikes Blad i sin papirutgave.

Det var natt til 27. januar 2014 huset på Nakkerud ble totalskadet i brann. Tre uker senere ble tre beboere og huseieren arrestert, etter at et etterforskningsfirma forsikringsselskapet hadde engasjert, ga politiet verdifulle opplysninger. Politiadvokat Per Thomas Omholt vil ikke si noe om hva firmaet fant ut, men bekrefter at det var viktig for tiltalen som er tatt ut.

– De hjalp politiet til et gjennombrudd, sier politiadvokat Omholt til avisen.

Skal ha planlagt brannen

Ifølge tiltalen skal de fire ha avtalt å tenne på huset, og når det skulle skje. En av kvinnene skal ha lagt et klesstativ over en oljeovn og tent på plagg på stativet. I tiltalebeslutningen skriver statsadvokaten at "Ild og røyk spredte seg raskt og huset ble overtent i løpet av kort tid og brant ned".

Forsikringssummen på eneboligen var ifølge Ringerikes blad på 6.492.090 kroner. I tillegg var det tegnet tre forskjellige innboforsikringer på til sammen 1.237.147 kroner.

Politiet mener de kan bevise at de fire hadde økonomiske problemer. De tiltalte er ikke kjent for politiet fra tidligere.

Saken kommer opp for retten den 5. og 6. mars.