Hopp til innhold

Taxisjåfører forsøpler på Lierstranda

DRAMMEN (NRK): Taxisjåfører fra Drammen Taxi kvitter seg med søpla de har i bilene sine på en kommunal parkeringsplass i Lier.

Forsøpling på Lierstranda

Her er noe av synet som møtte Christian Opsahl Moe og de andre i park, idrett og friluftsliv i Lier kommune da de skulle ha en våropprydning på Lierstranda før påske i år.

Foto: Christian Opsahl Moe / Lier kommune

Under Lier kommunes våropprydning uka før påske ble det funnet en mengde kvitteringer fra Drammen Taxi i sekker med avfall på en parkeringsplass på Lierstranda.

Kvitteringene fra Drammen Taxi som ble funnet på parkeringsplassen tyder på at taxisjåfører som jobber for taxisentralen dumper avfall fra bilene sine på parkeringsplassen.

Lier kommune sendte derfor et brev til Drammen Taxi etter opprydningen, der de skriver at det er uakseptabel praksis for kommunen.

Plukket opp søpla

Taxisøppel

Lier kommune er lite imponert over at søppel fra blant andre taxi-sjåfører ender opp på parkeringsplassen.

Foto: Christian Opsahl Moe. Mvh / Lier kommune

Christian Opsahl Moe jobber i park, idrett og friluftsliv i Lier kommune. Han var med på å rydde opp søpla der kvitteringene fra Drammen Taxi ble funnet sammen med annet avfall.

– Vi fant mye forskjellig søppel. Mange poser fylt med det som kan kalles typisk bilsøppel med kaffekrus, sjokoladepapir og kvitteringer. Det var spesielt mange kvitteringer fra Drammen Taxi som lå spredt overalt. Det tyder på at søpla har blitt kasta ut fra biler gjennom vinteren, og kommer frem først nå som snøen smelter.

– Hva tenker du om at taxisjåfører forsøpler på denne måten?

– Det er veldig uheldig. Når det er en plass som brukes av taxinæringen, synes jeg det er ekstra trist når de i tillegg forsøpler området.

Drammen Taxi beklager hendelsen

Drammen Taxi tar brevet fra Lier kommune på alvor, og beklager det som har skjedd. Daglig leder i taxisentralen, Odd Ivar Gjersvik, forteller at de nå har gitt kommunen et svar på brevet.

– Jeg vil på det sterkeste beklage overfor Lier kommune og for beboerne i Lier for at vi har gjort oss skyldig i noe som kan oppfattes som miljøkriminalitet. Vi tar saken veldig alvorlig, og vi har sendt ut et informasjonsskriv til alle løyvehavere som har tilknytning til Drammen Taxi med påminnelse om regler for oppbevaring av søppel.

Gjersvik sier at de nå har identifisert de løyvehaverne som er skyldig i forsøplingen. Han forteller at taxisjåførene som har forsøplet på Lierstranda vil bli kalt inn til samtale og bli bøtelagt.

Kan ikke garantere mot ny forsøpling

Lederen av taxisentralen kan likevel ikke gi en garanti mot forsøpling fra taxisjåfører på parkeringsplassen, som nå er ryddet for søppel.

– Jeg kan ikke garantere at noen ikke kan finne på å forsøple en gang til, men jeg kan garantere at vi har nulltoleranse for den type atferd i Drammen Taxi. Slik atferd vil bli forfulgt med kraftige sanksjoner.