Taushet slaktes av ledelsesekspert

Rådmann Per Egil Pedersen i Halden nekter å kommentere kravet om kommunalsjef Lars Th. Larsens avgang. – Uklokt mener ledelsesekspert.

Per Egil Pedersen, rådmann Halden

Rådmann i Halden, Per Egil Pedersen (bildet), vil ikke kommentere fagforbundets krav om kommunalsjefens avgang. Men taushet er ikke alltid gull, mener Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse

Foto: Halden Dagblad

Det var Fagforbundet og hovedverneombudet i Halden som tidligere i dag sa til NRK at de krever at Larsen trekker seg fra sin stilling.

Kirsti Rørmyr i Fagforbundet i Halden reagerte kraftig på at kommunalsjef Lars Th. Larsen stoppet lønna til en sykemeldt kvinne - uten at verken NAV eller kvinnen var informert.

Kvinnen som fikk stoppet lønna, er eneforsørger, og måtte ta forbrukslån i banken for å forsørge seg selv. Årsaken til at lønnen ble stoppet, skal være at Larsen bestrider kvinnens sykemelding.

Hverken Rådmann eller Kommunalsjef Lars Th. Larsen har ønsket å kommentere saken overfor NRK.no.

– Årsaken er at jeg ikke vil kommentere personalsaker i media. Dette er et prinsipp som gjelder for samtlige ansatte, sier rådmann Per Egil Pedersen.

LES OGSÅ:

– Kan ikke la være å forholde seg til det

– Det er uklokt å ikke kommentere, mener Magne Lerø i Ukeavisen Ledelse.

Han viser til at når det påstås at en kommunalsjef bryter lov og tariffavtaler, så kan ikke en rådmann la være å forholde seg til det.

– Man må sette seg inn i saken og så må rådmannen svare på om denne kommunalsjefen har gjort rett eller har tatt feil. Det synes jeg må være rimelig at offentligheten kan kreve av en rådmann, sier Lerø.

LES OGSÅ:

Forventer at avtaler blir fulgt

Høyres ordførerkandidat i Halden, Thor Edquist, mener det er viktig å spille med åpne kort og vise at man tar saken på alvor.

– Jeg tenker at det har vært flere saker i Halden når det gjelder personalet. Det er ikke så lenge siden en annen kommunalsjef var på døra til en ansatt med blomster som en unnskyldning for ting han hadde blitt utsatt for. Vi forventer at personalet, som er den viktigste ressursen i Halden, blir behandlet med respekt, og at arbeidsavtaler og de regler som gjelder blir fulgt, sier han.