Sykehuset Østfold frykter stedsforvirring

Sykehusledelsens bønn til pasientene: – Sjekk nøye hvilket sykehus du skal til!

Sykehuset på Kalnes

Ikke alle skal hit ennå! I dag åpner Østfolds nye sykehus på Kalnes, men de fleste pasientene skal fortsatt møte i Fredrikstad.

Foto: Anette Torjusen / NRK

I dag åpner Østfolds nye sykehus på Kalnes i Sarpsborg, men de fleste pasientene skal fortsatt møte i Fredrikstad eller Moss.

Ledelsen ved Sykehuset Østfold gleder seg stort til åpningen av det nye, topp moderne sykehuset, men frykter stedsforvirring de første ukene og månedene.

Det er kun noen få avdelinger som flytter allerede nå i mai, forklarer kommunikasjonsjef ved sykehuset, Bjørn Hødal.

– Fredrikstad fortsetter å være akuttsykehus fram til november, og tjenestene i Moss blir ikke påvirket av flyttingen i det hele tatt. På Kalnes starter vi opp med de funksjonene som ikke trenger så mye avansert teknologi og høy medisinsk beredskap.

I tillegg til psykiatri, er det kun enkelte poliklinikker som flytter inn mandag 4.mai. Det er øre-nese-hals, nevrologi og bildediagnostikk.

Ber pasientene sjekke innkallingsbrev

Hødal ber pasientene lese innkallingene sine nøye, så de ikke møter opp på feil sykehus .

– Det står i alle innkallelsesbrevene hvor man skal møte, så vi anbefaler å lese ekstra godt framover. Hvis det ikke står at man skal til Kalnes, skal man møte der man pleier å møte.

Plakater på Veum

– Vi tror nok at den kan bli en viss forvirring, den første tiden, men vi gjør hva vi kan for å unngå det, slår Hødal fast.

– Vi har gitt beskjed til legevakter og fastleger, og setter også opp plakater på Veum. Hvis noen henvender seg der i tiden framover, finner de tomme lokaler, men plakater med telefonnummer og kart til det nye sykehuset på Kalnes.