Streng dom for grovt uaktsomt bildrap

En 41år gammel mann fikk et år mer i straff enn det aktor ba om. Mannen er dømt for uaktsomt bildrap etter at han kjørte ned en syklist i narkotikarus i Hellerudveien i Oslo.

Video Vanekriminell siktet for bildrap

Mannen som kjørt på en syklist i Hellerudveien er nå dømt for uaksomt drap.

Foto: Nyhetsspiller

41-åringen er i Oslo tingrett dømt til fire år og tre måneders ubetinget fengsel for uaktsomt bildrap.

Hendelsen skjedde 30. september i fjor, da mannens bil kom over i motgående sykkelfelt og kolliderte med en 59 år gammel mannlig syklist. Syklisten døde etter påkjørselen.

– Vi er godt fornøyd med straffeutmålingen, sier politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen til NRK.

41-åringens advokat sier at hans klient vil anke saken, fordi dommen er strengere enn det nivået Høyesterett tidligere har lagt seg på i lignende saker.

Stakk fra ulykkesstedet

Etter ulykken Væpnet politi og hundepatruljer søkte etter mannen i to timer, før 41-åringen ble pågrepet. Han var påvirket av morfin og metamfetamin under kjøringen.

I forklaringen i tingretten kan han ikke huske noe fra kollisjonen, skriver Oslo politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet og ambulanse var raskt på stedet og det ble igangsatt livreddende førstehjelp, men livet stod ikke til å redde, opplyste operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tore Solberg etter ulykken.

Mannen står på listen over de mest iherdige vinningskriminelle i Oslo, og har derfor blitt brakt raskt opp for retten. I tillegg til bildrapet dømmes mannen for to bilbrukstyverier og to grove tyverier fra eksklusive klesforretninger på Frogner.

Mener straffen er for streng

Aktor la ned påstand om fengsel i tre år og tre måneder, mens tingretten til slutt endte opp med en straff som var ett år strengere. Mens fagdommeren var enig i aktors påstand, mente de to meddommerne i saken at straffen måtte være høyere enn den vanlige praksisen.

– Når en uskyldig person blir drept på en slik måte, så er dette en sak som vekker sterke følelser. Meddommerne mente at påstanden ville være for mild og støtende mot deres rettsfølelse og krenkende overfor de etterlatte barna til avdøde, sier Nedrebø Michelsen.

Dommen er ikke rettskraftig, og 41-åringens advokat sier at hans klient vil anke fordi han synes straffen er for streng.

– Hendelsen skjedde i sterkt ruset tilstand, og straks han hadde fått avruset seg i varetekt tok han kontakt med meg og ønsket å legge alle kort på bordet, sier forsvarer Thor Bache-Wiig.