Store narkotikabeslag på Svinesund

- Gateverdi på over 11 millioner kroner.

Amfetaminbeslag

Tollerne på Svinesund beslagla i mars og april tilsammen 11,8 kilo narkotika. (Illustrasjonsfoto)

Foto: Tollvesenet

Tollvesenet har gjort tre store narkotikabeslag med en gateverdi på tilsammen over 11 millioner kroner.

4,2 kilo heroin

Den 3. mars ble en polskregistrert bil stanset med 4, 2 kilo heroin. Narkotikaen ble funnet skjult i et hemmelig rom i bakkant av støtfangeren på bilen. Den polske mannen i 30-årene opplyste at han var på vei til Oslo for å finne seg en jobb.

Seks kilo amfetamin

Den 25. april ble nok en polskregistrert bil stanset med med 6 kilo amfetamin. Dette ble funnet ved hjelp av narkotikahund som markerte. Amfetaminen ble funnet under gulvet forran passasjersetet, og tollerne måtte borre hull i gulvet for å få tak i stoffet.

- Årsaken til at vi ikke har gått ut med dette før nå skyldes at saken har vært under etterforskning hos politet, kontorsjef i Tollvesenet Wenche Fredriksen.

Store beslag

Den 10. april ble en belgiskregistrert bil stanset med 1,6 kilo kokain. Den belgiske mannen i 30 årene hadde gjemt narkotikaen i luftfilteret på bilen. Mannen opplyste siden at han skulle få 10 000 euro for å frakte kokainen til Norge.

Kontorsjef i Tollvesenet Wenche Fredriksen understreker at dette ikke er de største beslagene som har blitt gjort, men at beslagene likevel er svært store.

- Dette er store beslag alt sammen. Det er mange kilo med tungt narkotisk stoff. Så her er det kurerer som har fraktet dette stoffet til Norge, sier Fredriksen.

Høy gateverdi

Beslaget av tilsammen 11,8 kilo narkotika har en gateverdi på rundt 11 millioner opplyser Fredriksen.

- Det er 1000 kroner grammet for alt sammen, så her er det nesten 11 millioner kroner, sier Fredriksen.

Saken er under videre etterforskning hos politiet. De tre mennnene sitter nå i varetekt.